noiembrie 2021
Programul subREPREZENTAT îşi propune să exploreze cu mijloace artistice teme, grupuri şi subiecte actuale sau mai puţin vizibile la nivelul societăţii, care au impact asupra comunităţilor din care facem parte.

Primul proiect de sub umbrela subREPREZENTAT este seria de spectacole şi evenimente conexe Anxietăţi contemporane care îşi propun să trateze subiectul sănătăţii mintale, în special al tulburărilor din spectrul anxios, prin două spectacole de teatru, o serie de ateliere, o carte care conţine textele celor două spectacole şi un set de informaţii şi exerciţii validate psihologic cu ajutorul specialiştilor.


Începând de sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ora 19:00 până luni, 15 noiembrie 2021, ora 19:00, publicul va putea urmări online aici cele două spectacole din cadrul proiectului.

Spectacolul de teatru-dans feelings are just visitors are ca temă atacul de panică, este scris şi regizat de Denisse Conn Tubacu, coregrafiat şi interpretat de Mariana Gavriciuc.

Sinopsis: Ala simte un atac de panică venind. De-a lungul unei zile, ea trece prin tot repertoriul de soluţii şi mecanisme ca să-l amâne, ca să-l evite. Ca de obicei, unele funcţionează, unele nu.

Spectacolul este realizat în parteneriat cu unteatru, unde se vor susţine şi reprezentaţiile live, odată ce situaţia sanitară va permite.


Spectacolul-lectură după textul Lucruri (pe care le spun, ca să-mi fie mai puţin frică) este de asemenea disponibil pentru vizionare online între 13-15 noiembrie 2021. Piesa este construită în urma unui proces colaborativ, scrisă de Alex Mircioi, despre anxietatea generalizată şi răspunsul la stimuli în timpul pandemiei. Spectacolul e regizat de Andreea Lăcătuş şi interpretat de Oana Jipa, realizat în parteneriat cu Centrul de Teatru Educaţional Replika, unde publicul va putea vedea spectacolele şi live, odată ce situaţia sanitară o va permite.

Sinopsis: O noapte albă înainte de un zbor important. O fată trebuie să-şi ia la revedere de la spaţiul ei de siguranţă, de la lucrurile la care ţine şi de la oamenii cu care nu s-a conectat niciodată.

Luni, pe 15 noiembrie 2021, de la ora 19:00 va fi organizată o întâlnire publică pe ZOOM cu echipa proiectului, unde publicul este invitat la o discuţie despre reprezentarea tulburărilor mintale în artă şi efectele anxiogene ale pandemiei. Link-ul de Zoom va fi anunţat luni pe pagina de Facebook subREPREZENTAT.


Calendar:
13 noiembrie 2021, ora 19:00 - 15 noiembrie 2021, ora 19:00 - spectacole disponibile pe Vimeo
15 noiembrie 2021, ora 19:00 - întâlnire online cu echipa proiectului

Eveniment: facebook.com/events/

Parteneri: Centrul de Teatru Educaţional Replika, unteatru, DepreHub (Asociaţia Happy Minds)
Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Zile şi Nopţi, Liternet, The Institute

Proiect co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus