decembrie 2021
Articole diverse
La Teatrul Național Iași, pe 18 decembrie 2021, ora 18:00, la Sala Studio, va avea loc premiera producției Ceva cu tăiței de Marilena Dumitrescu. Spectacolul este regizat de Irina Popescu-Boieru, iar scenografia este creată de Axenti Marfa. Piesa este câștigătoarea celei de-a doua ediții a concursului de dramaturgie Lecturi³, proiect lansat de Teatrul Național Iași în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și revista Alecart.

Din distribuția spectacolului fac parte: Catinca Tudose, Daniel Busuioc, Haruna Condurache, Radu Ghilaș, Irina Răduțu Codreanu, Mălina Lazăr, Constantin Avădanei, Radu Homiceanu.

Inițial, piesa a fost oferit publicului sub forma unui spectacol-lectură online, cu aceeași distribuție, pe 29 martie 2021, anul acesta; conform regulamentului, din cele cinci texte intrate în concursul ediției actuale, juriul a desemnat această piesă pentru a fi transpusă scenic, intrând astfel în repertoriul permanent al teatrului.

Despre noua producție, regizoarea Irina Popescu-Boieru afirmă: Ceva cu tăiței are multe legături și cu genul suprarealist, cele două curente fiind oarecum vecine și prietene. Personajele sale, contemporane, ba chiar aș spune că uneori înspăimântător de actuale, traversează situațiile insolite ale textului cu uimire sau umor tăios, cu uluială filozofică sau patimă epicureană.

Următorul spectacol va avea loc a doua zi. Cele două reprezentații sunt sold out.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus