martie 2022
Festivalul de Film Documentar One World România, 2022
Festivalul One World România #15 vă invită la primul warm-up - avanpremiera filmului Imaculat ce va avea loc în 24 martie 2022, ora 19:00, la ARCUB. Imaculat, debutul în lungmetraj al regizorilor Monica Stan și George Chiper-Lillemark, explorează felul în care relația dintre noi și mediul în care trăim devine o reflexie a ceea ce suntem în acel moment și cum derapajul spre relații toxice ajunge să fie un refugiu în fața deconectării de propria persoană, o încercare de regăsire în ceilalți.

Scenariul semnat de Monica Stan are la bază o poveste personală și urmărește povestea Dariei, o tânără de 18 ani. Când iubitul ei toxicoman intră la închisoare, Daria e internată de părinți într-o clinică de dezintoxicare. Daria se trezește închisă într-un mediu predominant masculin, ce pare a fi plin de pericole ascunse și presiuni sexuale. În mod surprinzător inocența Dariei și loialitatea față de iubitul ei încarcerat câștigă admirația celorlalți și o salvează de avansurile bărbaților care, în schimb, îi oferă protecție. Echilibrul este însă perturbat când un pacient misterios e adus pe secție și Daria află cu brutalitate că orice tratament special vine cu un preț pe măsură.

Abordând subiecte precum dinamica de grup și abuzul, filmul se concentrează pe interacțiunea dintre pacienți și jocurile de putere ce au loc în universul claustrant al clinicii de dezintoxicare.
Imaculat a primit în 2021 premiul "Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future", precum și premiul principal al secțiunii "Giornate degli Autori Director's Award" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.
De asemenea, Monicăi Stan i-a fost acordat premiul special "Autrici under 40" pentru cel mai bun scenariu, o distincție oferită de "Venezia a Napoli. Il cinema esteso". Prestigiosul "Lion of the Future" este acordat celui mai bun debut, câștigătorul fiind ales din toate secțiunile competitive ale Festivalului de Film de la Veneția. GdA Directors Award este oferit celui mai bun film din secțiunea Giornate degli Autori și a fost acordat de un juriu format din 27 de tineri cinefili, câte unul din fiecare țară a Uniunii Europene.


Protagoniștii Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel și Cezar Grumăzescu creează cu lejeritate și naturalețe cadre autentice alături de Rareș Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș, Ionuț Niculae, Florin Hrițcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă și Cristina Buburuz.

Imaculat este produs de Marcian Lazăr prin casa de producție Axel Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Montajul a fost realizat de Delia Oniga, iar sunetul de Filip Mureșan și Vlad Voinescu. Vioricăi Capdefier îi se datorează casting-ul, scenografia poartă semnătura Anei Gabriela Lemnaru, costumele sunt concepute de Sonia Constantinescu și Anca Miron, iar machiajul de Sandra Potamian.

Cumpără bilete avanpremieră film Imaculat

Proiecția va fi completată de o discuție în prezența echipei și de un scurt insert muzical, un setlist special pregătit de Cezar Grumăzescu, unul dintre actorii principali.

Biletele pentru avanpremiera filmului Imaculat sunt disponibile pe Eventbook în număr limitat, iar evenimentul de Facebook poate fi accesat aici.

Un al doilea eveniment de warm-up pentru ediția cu numărul 15 a festivalului One World România va fi găzduită tot de ARCUB pe 14 aprilie 2022, iar biletele vor fi puse în vânzare în avans pe Eventbook.

Abonamente pentru proiecțiile din București, din perioada festivalului (13 - 22 mai 2022) au fost deja puse în vânzare, la prețul de 175 lei. Acestea sunt disponibile pe Eventbook în număr limitat (60) și 50% din venituri vor fi donate regizorilor ucraineni. Abonamentele nu asigură accesul la warm-up, Gala de deschidere a festivalului, la concerte, petreceri sau la alte evenimente conexe organizate în cadrul ediției cu numărul 15 a festivalului One World Romania.

Programul festivalului va fi disponibil pe www.facebook.com/one.world.romania.

Cumpără abonament OWR 2022

Organizator: Asociația One World Romania
Partener Secțiunea Justiție: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer
Cu sprijinul: Administrația Fondului Cultural Național, UNHCR - Agenția ONU pentru Refugiați, DACIN-SARA, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Uniunea Cineaștilor din România
Parteneri culturali: Institutul Francez din București, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut București, Ambasada Elveției în România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Cehe la București, Centrul Ceh București, Institutul Polonez din București, Delegația Generală Valonia-Bruxelles la București, Ambasada Suediei, Ambasada Statului Palestina, Festivalul SUPER, Kinedok, Prisma, Redwood Productions
Spații partenere: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, Institutul Francez din București, Arhiva Națională de Filme - Cinemateca Română
Bilete prin: Eventbook
Partener de mobilitate: BlackCab
Partener digital: Canopy
Festivalul a fost fondat în 2008 de Centrul Ceh București
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Descarcă catalogul OWR 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus