mai 2022
Festivalul Internațional Shakespeare, 2022
Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc la Craiova în perioada 19-29 mai 2022 și este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova și Fundația Shakespeare.

Ediția din 2022 cuprinde spectacole de teatru realizate de către mari regizori internaționali - Robert Lepage, Oskaras Koršunovas, Silviu Purcărete, mult așteptata producție The Tiger Lillies perform Hamlet dar și premiera spectacolului Richard al III-lea realizat de către László Bocsárdi cu Sorin Leoveanu în rolul principal, o producție a Festivalului Shakespeare și a Naționalului craiovean.

Peste 100 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalații multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecții de film în aer liber, lansări de carte, conferințe și dezbateri vor avea loc în 13 spații din Craiova, într-un eveniment de mare ținută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internațional cât și publicului larg.

"Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune și - acum, iată - împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau și-au pierdut seva, înțelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaște, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toți avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului! Ce gest de prețuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puține, foarte puține festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalități. Încă și mai puține încearcă să le adauge altele și altele, ale unor noi generații. Este vocația celor care, din doi în doi ani, transformă Craiova într-o insulă shakespeariană. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului românesc pe marea scenă a lumii." - Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului s-au pus deja în vânzare pe website-ul www.shakespearefestival.online.

Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare, Craiova este organizată de Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova și Fundația Shakespeare.

Festivalul Internațional Shakespeare
www.shakespearefestival.online
www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova
www.instagram.com/SHAKESPEAREFESTIVAL

There is a WILL, so there is a way!

Parteneri principali ai evenimentului: Primăria Craiova și Consiliul Local Municipal
Finanțatori: Ministerul Culturii, Consiliul Județean Dolj.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Sponsori: Electroputere Mall și Epson.
Parteneri: Valletta Towers, Teatrul pentru copii si tineret "Colibri", Casa de Cultură a Studenților Craiova, Filarmonica Oltenia, Opera Română Craiova, Universitatea din Craiova, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L Caragiale" București, Institutul Cultural Român, Uniunea Teatrală din România.
0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus