mai 2022
Articole diverse
Reactor lansează Zonă de siguranță, un proiect despre abuzul în mediul universitar, cu focus pe facultățile cu profil artistic. Proiectul începe pe 10 mai 2022, cu primul episod din cadrul unei campanii de informare dedicată studenților.

 Campania constă dintr-o serie de materiale video, realizate în parteneriat cu specialiști din domeniul psihologiei, eticii universitare și legislației, gândite ca un sprijin oferit studenților în identificarea și denunțarea situațiilor de abuz. Primul episod, care vorbește despre perspectiva psihologică asupra abuzului, este realizat împreună cu Asociația Minte Forte și poate fi văzut începând din 10 mai 2022 pe canalul de YouTube Reactor Cluj:

Episoadele 2 și 3 vor fi lansate în următoarele două săptămâni, în 17, respectiv 24 mai 2022. Textul primului episod este scris de Paula Nuțaș, psiholoagă, și este citit de Alexandra Caras. Animația este semnată de Irina Ionescu, artistă vizuală și regizoare de film, iar înregistrarea și editarea audio este realizată de Cirkular.

Proiectul s-a născut din dorința de a pune în lumină situațiile de abuz din facultățile cu profil artistic, în special, pentru că acolo limitele dintre familiaritate și profesionalism sunt mai neclare și prin urmare mai ușor de încălcat. Cu toate astea, informațiile cuprinse în campanie se aplică în orice context educațional și pot reprezenta un instrument util pentru studenți și profesori deopotrivă în a avea o imagine mai clară asupra a ceea ce constituie abuz de putere și cum se poate evita sau denunța acesta.

Zonă de siguranță este un proiect amplu, care va cuprinde, pe lângă campania de informare, o dezbatere, o sesiune de sprijin și informare pentru studenți și o producție de teatru care va avea premiera în toamnă.

Parteneri: Asociația Minte Forte, Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din București, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Scena.ro, Scena9

Zonă de siguranță este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.


Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus