mai 2022
Festivalul de Film Cannes, 2022
Metronom a fost distins în această seară (27 mai 2022) cu Premiul pentru cel mai bun regizor, secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2022.

Filmul a avut premiera mondială pe 24 mai 2022 și a avut parte de o primire călduroasă din partea presei internaționale.
"Mulțumesc festivalului pentru premiul pe care îl împart cu toată echipa. Acest film n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor celor care au crezut de la bun început în acest proiect: Cătălin Mitulescu, Martine Vidalenc, actorii: Mara Bugarin, Mara Vicol, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, trupa de actori minunați din rolurile secundare. Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secțiunea Un Certain Regard, că am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în șir. A fost o experiență unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi."spune Alexandru Belc.

Premiul a fost acceptat de Tudor Vladimir Panduru, directorul de imagine al filmului.
Ceremonia de premiere - Un Certain Regard, Cannes 2022 (foto: Maria Mitulescu)

Filmul va avea premiera națională la TIFF 2022, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, pe 23 iunie 2022 în Piața Unirii Open Air.

Un interviu cu Alexandru Belc (Când muzica de la Europa Liberă inspira setea de libertate a românilor), realizat de Iulia Blaga pentru Libertatea, puteți citi aici.
Un interviu cu Mara Bugarin (Eu am norocul de o libertate de care Ana nu s-a putut bucura), realizat de Oana Balaci pentru LiterNet, puteți citi aici.
Un interviu cu Șerban Lazarovici și Mara Vicol (Dacă Radu Jude ar face o bere, s-ar numi Levrette), realizat de Alberto Păduraru pentru LiterNet, puteți citi aici.

Pe paginile filmului puteți vedea deja mai multe materiale de la Cannes:
https://www.facebook.com/MetronomFilmul
https://www.instagram.com/metronomfilmul

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus