iulie 2022
Festivalul Național de Teatru, 2022
Cea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura în perioada 5 - 13 noiembrie 2022 la București, anunță lansarea unui concurs de dramaturgie pe tema de anul acesta a FNT-ului: Granițe fragile. Istorii fluide.

Concursul va avea în centru texte scurte (maxim 30 de minute la lectură).

Juriul care va selecta piesele scurte este format din Alina Nelega, Maria Manolescu și Peca Ștefan, ale căror texte de teatru sunt montate atât în țară, cât și în străinătate, în teatre de stat și în teatre independente.

Autorii și autoarele selectați/selectate vor primi feedback și ghidaj în dezvoltarea pieselor în cadrul unor ateliere de scriere dramatică. Fiecare membru/membră a juriului va ține două ateliere online, pe parcursul cărora textele vor putea fi discutate și îmbunătățite.

Textele selectate vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură în cadrul Festivalului Național de Teatru și publicate pe www.liternet.ro (vezi aici alte piese de teatru publicate de LiterNet, toate disponibile spre descărcare gratuită).

Calendarul concursului:
10 septembrie 2022 - deadline texte scurte
1 octombrie 2022 - anunțarea selecției
1 octombrie 2022 - 15 octombrie 2022 - întâlniri online cu Alina Nelega, Maria Manolescu și Peca Ștefan
30 octombrie 2022 - trimitere texte în varianta finală

Cerințe în vederea participării la concurs:
CV al autoarei / autorului
Piesa scurtă
Declarație de conformitate (Subsemnata/Subsemnatul declar că textul... îmi aparține și mă oblig ca, în cazul în care voi fi selectat/ă, să particip la atelierele de scriere dramatică).

Documentele vor fi trimise pe adresa de mail: [email protected].

"Cred cu tărie că, pentru a avea o dramaturgie locală relevantă și puternică, este nevoie să creăm contexte care să încurajeze și să susțină producția de texte noi. Festivalul Național de Teatru este un context cu vizibilitate, care oferă în 2022 un cadru de reprezentare pentru dramaturgia momentului prezent. O dramaturgie care are nevoie să se audă și să se vadă." (Mihaela Michailov, curatoare FNT, alături de Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus