iulie 2022
Festivalul de Film Anonimul 2022

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 8 - 14 august 2022, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Programul ANONIMUL 2022 cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Mai mult de 400 de scurtmetraje din 50 de țări au fost înscrise în competițiile de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc ANONIMUL 19, iar selecția aparține criticului de film Ionuț Mareș.

"Competiția de scurtmetraje românești de anul acesta aduce împreună cineaști consacrați și tineri la început de drum (unii încă studenți!). Drame de cuplu sau de familie și reflecții politice despre trecut, la care se adaugă și puțină comedie. Povești plasate deopotrivă în spații urbane și rurale, dar și în lumea deloc ușoară a românilor aflați la muncă străinătate. Căutări reușite în zona realistă și exerciții îndrăznețe de stil. O selecție diversă, dar unită prin ambiția fiecărui cineast de a găsi forma justă pentru a-și exprima preocupările artistice", spune selecționerul Ionuț Mareș.

Peste 80 filme au fost înscrise în competiția de scurtmetraj românesc la ANONIMUL IFF. Au fost selectate 12 titluri: Arta înșelăciunii - regia Adrian Sitaru; Aurică, viață de câine - regia Mihai Dragolea; Casa noastră - regia Bogdan Alexandru; Corri și Willi - regia Tudor Pojoni; Cum se întinde un nor spre altul - regia Daniel Popa; Extravaganzia mare, blat subțire, sos iute - regia Andrei Redinciuc; Fragmentări - regia Miruna Minculescu; În numele tatălui - regia Vladimir Dembinski; Planuri de vacanță - regia Alexandru Mironescu; Potemkiniștii - regia Radu Jude; Stille Post - regia Brigitta Kanyaro; The Story of Wedding Balloon - regia Radu C. Barbu.


Dintre cele 12 producții selectate, publicul va alege - prin vot - câștigătorul premiului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de euro, în timp ce Fundația Anonimul va alege din competițiile de scurtmetraj românesc și internațional câștigătorul Premiului "Ovidiu Bose Paștină", în valoare de 1.000 de euro.

Ediția a 19-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Mai multe detalii și programul festivalului vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe http://www.festival-anonimul.ro/

Ne puteți urmări pe: Website | Facebook | Instagram
***

OTP BANK prezintă ediția a 19-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Consiliul Județean Tulcea și Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions
Cu sprijinul: Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival
Văzut de Radio Guerrilla

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus