august 2022
Gala Tânărului Actor HOP 2022
Cristina Danu, 27 ani, loc naștere: Brașov, rezidență: București

Studii: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București, Clasa Prof. Conf. Univ. Dr. Doru Ana - Licență, Promoția 2018, Master, Promoția 2020

Participă la Gala HOP 2022, la secțiunea Individual cu momentul Sexy din Mean Girls și la secțiunea Grup cu momentul There's gotta be something better than this din Sweet Charity, alături de colegele ei Cătălina Nițu și Lăcrămioara Soare.


Alberto Păduraru: Cine ești ca om / artist?
Cristina Danu: De obicei mă închid astfel de întrebări... Cred că sunt un om care încă încearcă să își dea seama cum funcționează viața și care se oglindește în ceilalți, ceea ce nu e întotdeauna benefic, dar sunt un om dependent de oameni faini. Ca artist sunt încă în formare, dar îmi place să cred că pot face față provocărilor. Atât ca om cât și ca artist ador să râd și să îi fac pe ceilalți să râdă!

A.P.: Ce înseamnă pentru tine experiența HOP?
C.D.: O șansă de a întâlni oameni și de a mă regăsi într-un alt context. Îmi propun să nu mai fug de mine angrenându-mă în diverse activități, ci să mă mulez ca plastilina pe experiența oferită.:)

A.P.: Dacă viața ta ar fi un musical s-ar numi...
C.D.: Auăleu și vai de mine! Cred că titlul ăsta ar prinde... Și ar cuprinde multe momente comice dar și momente pline de candoare, sensibilitate și vulnerabilitate, cu un ansamblu format din cel puțin 40 de persoane.

A.P.: Iar rolul tău ar fi jucat de...? (nu ai voie să fii chiar tu.)
C.D.: Ar fi o onoare să fiu jucată de Andreea Grămoșteanu care are capacitatea și măiestria de a te face să râzi în hohote și să plângi cu sughițuri, de minunata Oana Pușcatu sau de Andrew Garfield.

A.P.: Dacă ar fi să-mi faci un playlist pentru cum te simți în momentul ăsta, primele trei piese ar fi...
C.D.: One day like this - Elbow, Jungle - Keep Moving, Slim & The Beast - Lisbon




A.P.: Ce îți comanzi cel mai des în pauzele de la repetiții?
C.D.: Depinde de ce pofte am. Ceva sățios... paste, și muuultă cafea pe care încerc să o înlocuiesc cu vitamine și ceaiuri.

A.P.: Există pauze de la repetiții? Dar de la teatru per se?
C.D.: De o cafea și o vorbă sigur că există, dar de la teatru per se...

A.P.: Când ai zis ultima oară HOP (interjecție), în afară de contextul galei / premiilor? Poate fi și interjecția compusă HOP și-așa...
C.D.: Când mi-a turnat cineva apă în pahar: "hophophopHOP!" sau oricând am vreo problemă: "las' că trecem și de HOP-ul ăsta!"/ "hai că mai avem un HOP".

A.P.: HOP și (cum) așa?
C.D.: În momentul în care am văzut tema de anul acesta (Musical = Actor Total + Show Total) am izbucnit de exaltare și panică totodată. Teama de necunoscut, frica de ce ar presupune Gala HOP, teama de competiție. Ironică soartă... Existența mea s-a clădit pe principiul competiției datorită dansului sportiv și totuși conceptul de competiție mă aduce în pragul sucombării. Cu toate astea, mi-am spus că timpul trece și poate nu voi mai avea șansa de a participa la Gala Tânărului Actor, așa că am decis să încerc, să îmi dau mie o șansă. inițial am vrut să particip doar la Grup, dar la îndemnările colegelor mele (Lăcrămioara Soare și Cătălina Nițu) și nu numai, am decis să particip și la secțiunea Individual. Pentru Grup am avut noroc să dau peste două fete talentate cu care nu mai lucrasem până acum și care m-au primit cu sufletul și mai ales mă suportă cu bune și cu rele. Și uite-așa, HOP-ul leagă prietenii.

A.P.: Lucru individual sau lucru în echipă?
C.D.: Lucru în echipă! Necesită încredere, anduranță, răbdare, implicare, seriozitate, onestitate și umor! O echipă funcționează atunci când fiecare știe ce are de făcut. Așadar, nu cred că există lucru bine făcut în echipă fără muncă individuală.

A.P.: Dacă nu ai fi actor / actriță ai fi...
C.D.: Un om care nu și-ar mai pune atâtea probleme:)...Probabil aș fi M.U.A., fotograf sau instructor de dans.

A.P.: Prima amintire cu teatrul?
C.D.: La vârsta de 5 ani mergeam cu mama la cursurile ei de teatru la Casa Armatei din Brașov. Îmi aduc aminte că juca într-un spectacol în care personajul ei era ucis. Deși asistam la repetiții și știam ce va urma, în timpul spectacolelor, în momentul în care îl vedeam pe colegul ei că o omoară pe mama, mă apuca plânsul și mă enervam destul de tare. Conceptul ăsta de "noutate repetată" mă intrigă în continuare.

A.P.: Un spectacol de teatru despre care poți spune că ți-a schimbat viața este...? (Și în ce fel.)
C.D.: Din păcate sau din fericire nu pot alege unul. Mai ales că un spectacol de teatru te modifică ori de câte ori l-ai vedea.

A.P.: Un moment în care te-ai gândit cel mai serios să renunți la teatru?
C.D.: În pandemie, în carantină și chiar după carantină. Toată experiența m-a făcut să mă îndoiesc de tot și de toate. Am rămas fără repere. Încă îmi e dificil să mă recompun.

A.P.: Dacă nu e un joc atunci e...
C.D.: Haos. Jocul are reguli și bine că le are. Pentru a juca jocul trebuie să avem niște puncte comune pe care să le putem respecta. Consider că plăcerea jocului constă în căutarea celor mai bune strategii, în funcție de regulile impuse.

A.P.: Dacă nu e o competiție atunci e...
C.D.: O întâlnire fără orgolii, fără dezamăgiri, fără presiune, doar plăcerea întrevederii.

A.P.: Ceva ce ți-ai spune ție de acum 5 ani?
C.D.: "Dacă există soluție la vreo problemă care ține de puterea ta, rezolv-o! Dacă nu ține de tine împacă-te cu ideea și mergi mai departe! Orice ar fi, nu te exclude; nu te ajuți nici pe tine, dar nici pe ceilalți!"

A.P.: Ceva ce ți-ai spune ție de peste 5 ani?
C.D.: "Uite câte chestii mișto ai făcut și câți oameni frumoși ai cunoscut! Bravo! Vezi că mai ai de lucrat și de învățat, deci să nu te prind că tragi chiulu'!"

A.P.: Actor total sau show total? Ce înseamnă show pentru tine? Ce înseamnă actor pentru tine?
C.D.: Nu cred că poți avea una fără cealaltă. Un show total cuprinde actorul total, care nu încetează să surprindă. Dar și în cazul acesta, măsura e necesară. Grija și felul în care toate elementele se îmbină determină calitatea show-ului. Chiar dacă ai toate condimentele de pe planetă nu le poți pune pe toate într-un singur fel de mâncare; nu vei mai distinge gusturile și cine știe, poate te alegi și cu vreo intoxicație...

A.P.: Ceva ce crezi / simți că ai inventat chiar tu este...
C.D.: De-a râsu'-plânsu'.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus