august 2022
Festivalul de Film Anonimul 2022
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul 2022 va avea loc în perioada 8 - 14 august 2022 la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Festivalul se deschide luni, 8 august 2022, cu proiecția în premieră în România a filmului Mariupolis 2, în regia regretatului cineast lituanian Mantas Kvedaravičius. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2022, într-o proiecție specială.

Programul Focus Ucraina - curatoriat împreună cu selecționerul Ludmila Cvikova - din care face parte și Mariupolis 2 - se va închide vineri, 11 august 2022, cu o altă proiecție, tot în premieră în România, cea a filmului Butterfly Vision în regia lui Maksim Nakonechnyi, care a fost inclus în secțiunea Un Certain Regard, la Cannes 2022.

Actrița din rolul principal, Rita Burkowska, rezidentă în Kiev, va ajunge la Sfântu Gheorghe pentru a sta de vorba cu publicul prezent la festival, într-o discuție amplă despre felul în care filmul acesta, dar și cinema-ul, în general, poate vorbi despre ororile unui război care schimbă vieți.

Miercuri, 11 august 2022, începând cu ora 11:00, cortul festivalului amenajat în camping va găzdui o întâlnire din seria Anonimul Talks, cu actorii Emilia Popescu, Vlad Ivanov, Alexandru Papadopol, regizorii Emanuel Pârvu și Bogdan George Apetri, producătoarea Miruna Berescu și alți invitați ai festivalului și public, la care se va discuta despre filmul românesc - Așteptările publicului vs. așteptările realizatorilor. Discuția informală va avea ca punct de plecare interesul crescut al publicului de festival din România pentru filme românești, interes care nu se regăsește întotdeauna în numărul de spectatori ale acestora, odată ajunse în cinematografe.

Ediția din 2022 a festivalului are un număr de 11 filme de lungmetraj românesc în line-up, incluse în secțiunea Romanian OFF Section. Unele dintre ele au intrat deja în distribuție în cinematografele din România, precum R.M.N. de Cristian Mungiu, Miracol de Bogdan George Apetri, etc., iar altele, precum Marocco de Emanuel Pârvu, Metronom de Alexandru Belc sau Balaur de Octav Chelaru, vor avea premiera în toamna 2022.

Programul festivalului cuprinde și trei secțiuni competiționale: două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, anunțate în luna iunie 2022 și o competiție de lungmetraje. Toate acestea vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât și în sălile din Green Village.

 (click pe imagine pentru versiunea mai mare a programului)


Trofeul Anonimul va fi acordat în urma voturilor primite de la public, este în valoare de 3.000 de euro și este oferit de OTP Bank.
Premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, respectiv internațional, vor fi oferite de asemenea în urma voturilor primite și sunt în valoare de 1.000 de euro.
Fundația Anonimul va acorda și în 2022 Premiul "Ovidiu Bose Paștină", în valoare de 1.000 de euro, unui scurtmetraj din Competiția românească sau internațională.

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit. Doar pentru proiecțiile care au loc în sală, în Complexul Cinema Green Village, accesul este condiționat de deținerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi obținut de pe platforma Eventbook.ro. Pentru fiecare zi de proiecție, biletele vor fi disponibile pe platformă din ziua precedentă, începând cu ora 10:00. Comenzile sunt limitate la 4 bilete / adresă de e-mail.

Mai multe detalii despre festival, pe www.festival-anonimul.ro/
Ne puteți urmări pe: Website | Facebook | Instagram

OTP BANK prezintă ediția a 19-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Tulcea, Uniunea Cineaștilor din România și Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Parteneri: Groupama, IT Bright Solutions
Cu sprijinul: Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, Gebrüder Weiss, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Domeniile Averesti, Coca-Cola, Costa Coffee, The Famous Grouse, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: TVR, Agerpres, Zile și Nopți, Cinemagia, Urban.ro, Libertatea, Films in Frame, Vice, News.ro, Ziarul Metropolis, LiterNet, IQAds, Smark, Igloo, The Institute, Film Menu, CineFan, MovieNews, All About Romanian Cinema, CineGhid, Munteanu Recomandă, Radio România Cultural, Happy Fish

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus