noiembrie 2022
Articole diverse
E adevărat, E adevărat, E adevărat! de Breach Theatre, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, avându-le în distribuție pe Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă și Florentina Țilea, va avea trei reprezentații la Sala Gloria (str. Bucovina, nr. 6) pe 14 & 28 noiembrie 2022 (ora 18.00) și pe 29 noiembrie 2022 (ora 12.00).

Textul E adevărat, E adevărat, E adevărat! de Breach Theatre, aflat la prima montare în România, reia procesul din 1612 al lui Agostino Tassi pentru violul pictoriței baroce Artemisia Gentileschi. Această dramatizare captivantă împletește transcrieri judecătorești uluitoare, cu istorie, mituri, perspective contemporane pentru a arăta cât de puțin s-a schimbat societatea în ultimele patru secole. Povestea care străbate veacuri, pune în lumină o femeie remarcabilă care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictorițe.

"Bazat pe o poveste reală, și anume celebrul caz de viol al pictoriței Artemisia Gentileschi de la 1612, spectacolul E adevărat, E adevărat, E adevărat! de Breach Theatre aduce în fața publicului o poveste emoționantă care vorbește despre nedreptate, abuz, misoginism, artă, istorie și, nu în ultimul rând, despre puterea eliberatoare a adevărului. Spectacolul ne provoacă spre reflecție și ne pune în situația de a ne întreba: oare cât de mult s-a schimbat percepția asupra femeii în 400 de ani?" - Alexandru Mâzgăreanu, regizor

E adevărat, E adevărat, E adevărat! este un proiect cultural educațional ce încurajează implicarea tinerilor în activități culturale. Scopul proiectului este să creeze un cadru care să contribuie la educarea, informarea și sensibilizarea elevilor de liceu din Sectorul 3 cu privire la importanța drepturilor omului și a egalității de gen. Peste 600 de elevi de la liceele din Sectorul 3 vor participa la cele trei reprezentații, care vor fi urmate de o dezbatere cu tinerii din public și cu echipa artistică a proiectului, coordonată de un psiholog, despre temele abordate în spectacol.
E adevărat, E adevărat, E adevărat! este un proiect derulat de Teatrul ACT și finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

E adevărat, E adevărat, E adevărat! de Breach Theatre
Regia și traducerea: Alexandru Mâzgăreanu
Cu: Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă, Florentina Țilea
Scenografia: Alexandra Boerescu
Muzica: Alexandru Suciu
Recomandare vârstă: 16 +

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus