Libertatea / octombrie 2022
Les Films de Cannes à Bucarest, 2022
Distins cu Grand Prix la Cannes 2022, filmul belgianului Lukas Dhont este și el legat de lumea în care trăim, dar spune povestea prieteniei dintre doi preadolescenți cu o sexualitate înmugurindă, prietenie care e distrusă de glumele proaste ale colegilor.

Pe scurt, în film e vorba despre doi băieți, cei mai buni prieteni. Sunt doi copii luminoși și fericiți a căror relație perfectă (acceptată înțelept de părinți) începe să se fisureze când colegii îi întreabă după vacanță dacă sunt împreună. Într-o societate în care discursul pro-alteritate are exprimări atât de diverse, Close aduce o infinită delicatețe.

El ne propune să căutăm sentimentele în spatele politicii și să nu uităm că interioritatea fiecărui om e ca foița de țigară, mai ales interioritatea copiilor.

Close a fost filmul la care jurnaliștii și-au suflat nasurile în 2022 la Cannes. Probabil că același lucru se va întâmpla și în România.



Descarcă programul Les Films de Cannes à Bucarest, 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus