aprilie 2023
Gala Premiilor UNITER, 2022-2023
Gala Premiilor UNITER este cel mai important moment de evaluare și valorizare într-un cadru festiv a creației teatrale românești contemporane. Este un amplu program de analiză anuală a fenomenului teatral din România și de promovare și susținere a valorilor din teatrul românesc.

În 2023, Gala Premiilor UNITER va avea loc în data de 12 iunie la Teatrul Național "Mihai Eminescu" din Timișoara și va fi un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de glamour, eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.

Juriul care va decide premiile pentru cei mai buni artiști și cele mai valoroase creații teatrale ale anului 2022 este format din: Monica Andronescu (critic de teatru), Catinca Drăgănescu (regizoare), Marcel Iureș (actor), Lia Manțoc (scenografă) și Ada Milea (actriță, cantautoare). Membrii juriului, profesioniști de valoare ai teatrului contemporan vor viziona spectacolele nominalizate și vor decide câștigătorii celor 11 categorii de premii ale ediției cu numărul 31 a Galei Premiilor UNITER. Lista nominalizărilor poate fi găsită aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus