aprilie 2023
Gala Tânărului Actor HOP 2023
Ediția cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP are ca temă Prezența Actorului și urmărește relația dintre actor și mijloacele tehnice căutând echilibrul dintre specificul teatrului și instrumentele digitale.

Juriul de preselecție - cel care va decide cine merge în etapa finală - este format din: George Albert Costea (actor), Alexandru Dabija (regizor), Catinca Drăgănescu (regizoare) și Leta Popescu (regizoare).

Preselecțiile se vor desfășura la Teatrul Național "I.L. Caragiale" din București, Sala Media, pe parcursul a două sesiuni: 9 - 11 mai și 13 - 15 iulie 2023. Detalii despre preselecție puteți găsi aici:
https://galahop.uniter.ro/uniter-anunta-organizarea-preselectiei-pentru-gala-tanarului-actor-hop-a-xxvi-a-editie/

Actorii selectați pentru competiția de la Alba Iulia vor participa la ateliere de creație și masterclass susținute de Alexandru Dabija, Leta Popescu, Dragoș Buhagiar și Andrei Cozlac. Întâlnirile vor avea loc înaintea concursului, în perioada 26-29 august 2023 la Teatrul de Păpuși "Prichindel" Alba Iulia și la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Concursul Galei Tânărului Actor HOP se desfășoară în perioada 30 august - 2 septembrie 2023, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia / Teatrul de Păpuși "Prichindel" Alba Iulia, transmisiune live pe www.galahop.uniter.ro de RoEvents.

Juriul concursului - cel care va analiza prestațiile concurenților și va decide câștigătorii premiilor Galei HOP, ediția 26 - este format din: Anca Hanu (actriță), Marcel Iureș (actor), Anna-Maria Popa (actriță, manager), Bobi Pricop (regizor) și Cătălin Ștefănescu (dramaturg, regizor, realizator TV).

Actorii aflați în competiția finală vor concura pentru următoarele premii:
Premiul "Ștefan Iordache", marele premiu al Galei HOP
Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual
Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual
Premiul "Cornel Todea" pentru cea mai bună trupă de actori
Premiul "Sică Alexandrescu", Premiul special al juriului

Alte premii, găzduite:
Premiul "1/10 pentru FILM la TIFF"
Premiul pentru prestanță, rostire scenică și expresie corporală, acordat de actrița Dorina Lazăr.

Din anul 2021 UNITER organizează Gala Tânărului Actor HOP la Alba Iulia alături de Consiliul Județean Alba și Teatrul de Păpuși "Prichindel" Alba Iulia.

*
Gala HOP, program de tradiție al UNITER, este o sursă de confruntare profesională, un context de dezbateri pe probleme de arta actorului și o platformă de specializare în profesie.
Gala HOP este un brand cultural, o platformă de lansare a tinerilor actori aflați la început de carieră, în încercarea lor de a-și găsi un loc în teatrele profesioniste din România.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus