mai 2023
Festivalul de Teatru Povești, Alba Iulia, 2023
Atmosferă de Oscar. Pavel Bartoș primește premiul la care visează orice actor. Discursul său de mulțumire este de fapt o incursiune în formarea unui actor de succes.

Un stand-up autobiografic, nonconformist, destul de curajos și foarte sincer. Despre cât de emoționante pot fi anumite etape în cariera de actor, începând cu admiterea, primele castinguri, primele oferte de joburi, și ulterior - succesul. Succesul a fost rezultatul unor ani de muncă, a unui curaj care l-a adus pe Pavel Bartoș acolo unde este acum.

Un copil care a purtat pe umerii săi responsabilitatea de a fi "bărbatul familiei" după moartea imprevizibilă a tatălui său. Un copil care a avut nevoie ca cineva să creadă în el, măcar cineva, pentru a-și urma visul de a se înscrie la facultatea de teatru.

Acest aproape show cu referințe hollywoodiene este cel mai sincer și revelator stand-up despre un actor unic. Pavel Bartoș ne convinge încă o dată cât de în largul său este în spațiul comic. Și aduce și publicul într-o zonă de confort. Umor, muzică, dans, poezie și memorialistică pe scena Festivalului Internațional de Teatru "Povești" de la Alba Iulia, 2023.

 
 

Stilul unic de a-și spune povestea face experiența showului inedită pentru fiecare din cei care participă la el. Ca spectatori, am fost acolo cu Pavel de la începuturile sale și până la cele mai mari realizări. Într-o sală unde un sfert dintre oameni au legături cu lumea teatrului, povestea lui a alinat niște răni, a evidențiat încă o dată cât de greu e să treci peste concurență, elitism și descurajare pentru a ajunge să-ți creezi un nume. Astfel a luat naștere (re)numele lui Pavel Bartoș. Cel pe care îl poți credea un om care aparține comercialului, mainstream-ului, dar care de fapt e un adept al francheții, loialității și obiectivității în carieră.

Și, deși one man show, spectacolul are în spate o echipă amplă, care îi oferă aproape "parteneri" de scenă lui Pavel Bartoș (Video mapping: Sebi Cîmpean, Luca Achim / Coregrafie: Andra Gheorghe (Cocuța), Bogdan Boantă / Muzica: Cezar Antal), care adaugă ramă și îmbrăcăminte poveștii (scenografia: Diana Miroșu, costume: Irina Voinea), care face ca totul să ajungă la spectatori într-o formă spectaculoasă și memorabilă (Light designers: Cosmin Clenciu, Ștefan Ioșca / Sound designer: Cosmin Bălașa).


Un spectacol foarte intim, care îndeamnă la înțelegere și ne duce dincolo de culisele teatrului sau a televiziunii. Să riști, să bați la orice ușă la care îți dorești să ajungi și să fii tu însuți - ăștia pot fi pașii spre realizarea oricărui vis, după formula lui Pavel Bartoș.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus