iunie 2023
Articole diverse
Duminică, 25 iunie 2023, ora 22:00 (15:00 ora New Yorkului) piesa Youthtopia a scriitoarei româno-americane Alexandra Ares, va avea un spectacol-lectură la New York, organizat de compania Tiger's Heart Players, condusă de Paul Wayne Mattingly. Spectacolul se va difuza pe Zoom.

Ariana, o savantă de 60 de ani, cândva frumoasă, face un transfer de corp și identitate cu Eva, o chelneriță de 20 de ani, în schimbul întregii sale averi. Un bărbat imprevizibil oscilează între cele două femei. Piesa are loc într-un viitor inevitabil. Acțiunea se desfășoară într-un mare oraș, cu excepția ultimei scene, care se petrece în jungla Amazonului.

Versiunea română a acestei piese a fost publicată în volumul Alexandra Ares: Teatru (2 drame, 2 comedii, 2 piese scurte) apărut în 2022 la Editura Academiei Române și nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor.

"În Youthtopia ridici întrebări puternice despre îmbătrânire și feminitate, care rareori sunt prezentate pe scenă și ai creat o lucrare care are o calitate eterică cu adevărat lăudabilă. Piesa este foarte bine construită și bine realizată. Folosirea limbajului poetic în scenele timpurii care se repetă pe tot parcursul este foarte frumoasă. Relația pe care o explorezi între trup și suflet, vârstă și frumusețe este cu adevărat interesantă. Cred că atingi ceva greu de exprimat. Ceea ce fac toate piesele mari." - Julia Thomas, director artistic al Teatrului Național din Tara Galilor, fost regizor rezident a Lincoln Center Directors Lab din NYC.

"A fost o plăcere să petrec timp cu piesa ta, în care am găsit un comentariu palpitant, care provoacă gânduri despre frumusețea și tinerețea feminină, spus printr-o lentilă convingătoare și ușor distopică." - Scott Kaplan, director de dezvoltare a pieselor la Manhattan Theater Club, NYC.

"Un caleidoscop existențialist provocator care te atrage într-o introspecție a sufletului în ritmul unei simfonii planetare. Suspans atemporal într-un spațiu cameleonic al conștiinței. Actualitate acută." - Oana Cajal, dramaturg româno-canadian.

Enter here / Accesați acest link:
https://us02web.zoom.us/J/86451403432?PWD=SUH6YVJWUNL3MERVU09PU1FTK0QXUT09

Meeting ID: 864 5140 3432
Passcode/Parolă: 782975


REMINDER: Nu este necesară înregistrarea, oricine poate veni - pur și simplu sosiți cu 15 minute mai devreme, la 14:45 până la 15:00 ora New Yorkului sau 21.45 ora României.

REMINDER: No sign-up required, anyone can come - simply arrive 15 minutes earlier @ 2:45pm until 3pm (21.45 Romanian time), so as to not become too distracted from viewing and reading the play.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus