septembrie 2023
Festivalul de Film Documentar One World România, 2024
Vă invităm să ne trimiteți filmele voastre documentare pentru cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania, ce va avea loc între 5 - 14 aprilie 2024 în București.

One World Romania este primul festival de film documentar din București și singurul din România dedicat drepturilor omului. De-a lungul primelor 16 ediții, festivalul s-a transformat într-o platformă civică și cinefilă, promovând filmul documentar ca vehicul pentru dialog social și politic, ca fereastră spre lume, ca mediu ce provoacă la reflecție și formează comunități.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie 2023 și se realizează exclusiv prin platforma FilmFreeway:

Înscrie filmul tău aici

Dacă filmul dumneavoastră este un documentar creativ de scurt, mediu sau lungmetraj, realizat după 1 ianuarie 2022, indiferent de statusul de premieră, vă rugăm să îl trimiteți pentru a fi luat în considerare pentru una dintre secțiunile festivalului.

Festivalul se concentrează pe filme non-fictive care tratează subiecte precum: drepturile omului, probleme sociale/politice/de mediu/rasiale, LGBTQIA+, civism/cetățeni globali, justiție, accesul la liberă exprimare.

Bine de știut: Filmele documentare din Estul Europei și Sudul Global vor fi prioritizate, pentru a încuraja comunicarea dintre diferite culturi și promovarea filmelor din teritorii mai puțin privilegiate.

Festivalul invită un reprezentant din partea fiecărui film selectat, pentru care acoperă transportul și cazarea. Ne interesează să avem un dialog autentic cu realizatorii de filme, așa că prezența acestora în cadrul festivalului este importantă pentru noi.

Regulamentul complet este disponibil și pe website-ul nostru.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la [email protected].


Descarcă catalogul One World Romania 2024 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus