septembrie 2023
Articole diverse
Incipient - platforma de teatru emergent, a organizat în perioada 4-18 septembrie 2023 un open call pentru dramaturgi și regizori emergenți.

În urma apelului, a fost selectat textul ILOVEYOU.AVI de Șerban Melnic, care va fi pus în scenă de către regizoarea Teodora Florea, în cadrul unui spectacol-lectură la unteatru (Strada Sfinții Apostoli 44) pe 2 octombrie 2023, ora 18:00.

Proiectul mai include 2 spectacole, scrise și regizate de artiști tineri:
Dumnezeu nu se uită la meciuri de Teo Spătaru, adaptare Andreea Lucaci, regia Andreea Lucaci cu Iosif Paștina și Armand Crișan
Mi-am procurat belele de Irina Balcu regia Maria-Luiza Mihăilescu cu Vlad Ionuț Popescu, Alexandra Oiște și Kiki Simion

Accesul la eveniment este liber. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de rezervări: https://forms.gle/zdGNPNY685A4saEm7

 O parte din textele trimise la acest call se pot citi pe LiterNet aici.

***

Inițiativa "Dramaturgie Incipientă" își propune să descopere, să încurajeze și să ofere o platformă dramaturgilor la început de drum. Proiectul "Dramaturgie incipientă" este cofinanțat de Ministerul Culturii.

Despre Incipient
Incipient a început ca o platformă pentru teatru emergent, în mai 2023, oferind suport pentru explorare și dezvoltare a unor voci artistice noi și autentice din spațiul independent. Proiectul urmărește acoperirea mai multor arte, facilitând contexte pentru ca mai mulți tineri creatori să își facă vocea auzită.
Despre unteatru
Un proiect independent lansat în urmă cu 12 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus