februarie 2024
Articole diverse
Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național "I.L. Caragiale", Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie 2024, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco. Termenul-limită pentru înscrieri este 3 martie 2024, iar spectacolul va urma să aibă premiera în această toamnă, la Teatrul Excelsior.

Formular online de înscriere
Până pe 3 martie 2024, actorii și actrițele din București, cu vârste între 20 și 30 de ani, sunt invitați să se înscrie la apelul lansat de Asociația Tangent prin completarea unui formular online disponibil aici. Viitorii candidați sunt rugați să citească cu atenție regulamentul de participare pentru a verifica dacă îndeplinesc toate criteriile de selecție.

Casting
În zilele de 4, 5 și 6 martie 2024, la Sala Mică a Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, va avea loc castingul, care cuprinde două probe: prezentarea unui moment artistic cu o durată maximă de 3 minute și o improvizație pe mișcare, pornind de la o temă dată de comisia de evaluare. Rezultatele castingului vor fi comunicate prin e-mail tuturor participanților.

Atelier
Persoanele selectate în urma castingului vor fi apoi invitate să participe la un atelier de teatru, desfășurat între 18 și 20 martie 2024, la Casa Kerim - sediul Asociației Hearth. Pe durata celor trei zile, actorii și actrițele se vor întâlni cu echipa de creație și vor explora împreună mai multe teme ale romanului lui Alessandro Baricco prin diverse jocuri și exerciții teatrale. Ulterior atelierului, echipa proiectului va decide distribuția finală a viitorului spectacol, aceasta urmând a fi anunțată public la finalul lunii martie 2024.

Text, spectacol și echipă
Tradus în limba română de Gabriela Lungu și publicat în 2012 la Editura Humanitas, Emaus este "un roman al adolescenței frământate de întrebările esențiale ale existenței, al intrării dureroase în lumea adulților" - Dan C. Mihăilescu. Dramatizarea romanului Emaus de Alessandro Baricco va fi montată în premieră națională în toamna lui 2024, pe scena Teatrului Excelsior din București.

Echipa de creație a proiectului este alcătuită din Edda Coza și Dan Coza (regie și dramatizare), Clara Pop (scenografie), Mariana Gavriciuc (coregrafie), Adrian Piciorea (sound design), Daniel Buglea (lighting design), Karla Broșteanu (graphic design), Elena Coman (PR & Comunicare), Sofia Iorga (asistență de scenografie) și Delia Neculau (asistență de regie).

Mai multe detalii despre proiect puteți afla pe pagina de Facebook -
Asociația Tangent și pe contul de Instagram tangentcreators.

Alessandro Baricco
Născut la Torino în 1958, Alessandro Baricco este unul dintre cei mai citiți și îndrăgiți scriitori italieni contemporani, cărțile sale fiind traduse în peste 20 de limbi. A debutat în anul 1991 cu romanul Castele de furie, iar apoi au urmat Ocean mare (1993), Mătase (1996), City (1999), Fără sânge (2002), Această poveste (2005), Emaus (2009), Mr Gwyn (2011), De trei ori în zori (2012) și Mireasa tânără (2016). Ultimul său roman se numește Abel (2023). A publicat cronici în mari ziare peninsulare (La Stampa, La Repubblica), adunate în volumele Barnum 1 (1995), Barnum 2 (1998), Next (2002) și Barbarii. Eseu despre mutații (2006). De asemenea, a repovestit Iliada lui Homer și Moby Dick al lui Herman Melville. În 2020 a câștigat Premiul European pentru Eseu pentru volumul The Game. A scris două texte pentru teatru: Novecento (1994), după care Giuseppe Tornatore a realizat filmul Legenda pianistului de pe ocean, și Davila Roa (1996). În 1994 a înființat, la Torino, Scuola Holden, dedicată creativității narative și artelor performative. Majoritatea cărților sale au fost publicate în limba română de Editura Humanitas.

EMAUS by tangent
Co-producător: Teatrul Excelsior
Parteneri: Teatrul Național "I.L. Caragiale" București, Asociația Hearth / Casa Kerim, LiterNet
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus