mai 2024
Festivalul de Film Cannes, 2024
Conferința de presă de la Cannes este locul în care te poți aștepta la orice. De la mângâierea criticilor la ghilotina întrebărilor venite de la presă. Când patinează imaginația, fandacsia-i gata - dăi și luptă cu orele de nesomn în așteptarea ultimei senzații magice (pe care o speri de când te-ai apucat de meseria asta). Să ai parte de niște observații, de niște întrebări, de niște nuanțe de descifrare pe care numai conferința de presă de la Cannes ți-o poate oferi.

Înainte de expunerea frontală, treci pe la ședința foto, cu speranța că vei păstra măcar o singură amintire în care să nu pari copleșit de toată minunea (din ziua de azi) pe care o trăiești. O singură amintire din momentul în care toți ochii lumii de cinema sunt îndreptați spre acest templu al filmului - Palais des Festivals, preț de zece zile. Ședința foto e un eveniment în sine, la fel cum conferința e un eveniment în sine. Festivalul de la Cannes are aceste chestiuni în care te fac să simți că felul lor de a se raporta la cinema este unic. Filmul are o poveste, o imagine, o producție, un decor, are costume, are sunet, are montaj, are toate astea îmbinate într-un produs pe care îl expun publicului - de la care festivalul așteaptă și cere onestitate. Iar publicul (indiferent că vorbim de public plătitor sau de critici) este gata să analizeze, are așteptări ridicate și e pregătit de dezbatere.

Practic, tot ce-ți poți dori.

Imagini de la photocall-ul și de la conferința de presă de la Cannes, de la premiera internațională a filmului Trei kilometri până la capătul lumii.

În fotografii îi vedeți pe:
Emanuel Pârvu - regizor, co-scenarist
Bogdan Dumitrache - actor
Ciprian Chiujdea - actor
Valeriu Andriuță - actor
Ingrid Micu-Berescu - actriță
Miruna Berescu - producătoare, co-scenaristă.

(Photo credits: @duchili - photocall, Festival de Cannes - conferința de presă)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus