mai 2024
Concursul International George Enescu, 2024
Iubitorii muzicii clasice pot achiziționa deja bilete pentru recitalurile și concertele simfonice ce vor avea loc în perioada 31 august - 27 septembrie 2024 la Ateneul Român, în cadrul celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu.

Maestrul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, propune pentru ediția din 2024 a concursului 6 recitaluri și 5 concerte simfonice.

 Un regal artistic susținut de mari maeștri ai scenei internaționale și laureați ai edițiilor anterioare ale Concursului, într-un eveniment ce se află, tradițional, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Brand cultural de țară și proiect cultural strategic la nivel național, Concursul Internațional George Enescu este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și organizat de ARTEXIM.

La ediția din 2024 a concursului, reputatul violoncelist David Geringas va deschide seria recitalurilor din cadrul Concursului alături de pianistul Mikhail Mordvinov, propunând publicului un program cu titlul "Luminile nordului - Northern lights", celebra pianistă Lylia Zilberstein și marele violonist Shlomo Mintz vor susține recitaluri solo pe scena Ateneului Român, în timp ce renumitul violonist Dmitry Sitkovetsky va cânta alături de Valentin Răduțiu (violoncel) și Lukas Geniusas (pian).
Lylia Zilberstein (foto: Andrej Grilc)

Un alt eveniment de prim rang al concursului din acest an va fi recitalul susținut de unul dintre cei mai importanți violoniști români, Liviu Prunaru și câștigătorul ediției a 17-a a Concursului Enescu și violonistul Valentin Șerban, artiști români de renume internațional.
Shlomo Mintz

Concertul de deschidere al Concursului Internațional George Enescu 2024 va fi dirijat de Delyana Lazarova, avându-i ca soliști pe Maria Marica (vioară), Benjamin Kruithof (violoncel) și Alexandra Segal (pian) - câștigători ai Concursului Internațional George Enescu, ediția 2022, alături de Orchestra Națională Radio.
David Geringas

Finalele concursurilor vor reprezenta momente de maxim interes pentru publicul meloman, dirijorul Jonathan Bloxham urcând la pupitrul Orchestrei Naționale Radio pentru finala concursului secțiunii violoncel, pe 10 septembrie 2024, Alan Buribayev va dirija Orchestra Filarmonicii "George Enescu" pentru finala secțiunii de vioară pe 16 septembrie 2024, iar Christian Reif va conduce Orchestra Filarmonicii "George Enescu" în finala concursului de pian, pe 22 septembrie 2024.

Ultimul concert simfonic va avea loc pe 27 septembrie 2024, la Ateneul Român. Dirijorul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Concursului și Festivalului Internațional George Enescu, va urca la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, alături de trei dintre cei șase dirijori tineri participanți la masterclass-ul de interpretare dirijorală, instrumentală și aprofundare în studiul muzicii, pentru a prezenta un regal de muzică româno-franceză în care publicul va asculta lucrări de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy, Igor Stravinski sau Louise Farrenc.

La ediția din 2024, iubitorii de muzică clasică pot achiziționa atât bilete individuale, pentru fiecare concert, cât și 3 tipuri de abonamente. Prețurile pornesc de la 60 de lei.

Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)
Categoria 1 - 800 de lei
Categoria a 2-a - 640 de lei

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)
Categoria 1 - 720 de lei
Categoria a 2-a - 576 de lei

Abonamentul General pentru recitaluri și concerte simfonice (11 evenimente)
Categoria 1 - 1370 de lei
Categoria a 2-a - 1100 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari - 550 de lei

Bilete individuale pentru concerte simfonice (preț/concert)
Categoria 1 - 200 de lei
Categoria a 2-a - 160 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari - 80 de lei

Bilete individuale pentru recitaluri (preț/recital)
Categoria 1 - 150 de lei
Categoria a 2-a 120 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari - 60 de lei

Studenții, elevii și profesorii școlilor și universităților de muzică din toată țara beneficiază de acces gratuit în baza legitimației școlare și de serviciu, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii.

Biletele și abonamentele pentru concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Internațional George Enescu se pot achiziționa din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar și în format fizic, din Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru biletele și abonamentele achiziționate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secțiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București în perioada 1 - 18 septembrie 2024 și la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie 2024 (violoncel), 14 septembrie 2024 (vioară) și 20 septembrie 2024 (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.

Concursul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronajal Președintelui României.
Proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.
Organizator: ARTEXIM
Co-organizator: Fundația ArtProduction
Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București - ARCUB
Partener principal: Rompetrol
Parteneri: Purcari, Senia Music, La Mama, Althaus
Parteneri instituționali: Filarmonica "George Enescu", Universitatea Națională de Muzică din București
Partener servicii juridice: Țuca Zbârcea și Asociații
Partener de mobilitate: Blue
Cu sprijinul: AALR, Paradigma Film, Compania Națională Aeroporturi București
Partener de monitorizare: MediaTrust

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus