august 2024
Gala Tânărului Actor HOP 2024
Gala Tânărului Actor, program derulat de 27 de ani de Uniunea Teatrală din România, va avea loc în 2024 pentru a patra oară la Alba Iulia.

Sub direcția artistică a regizorului Erwin Șimșensohn, cei 36 de concurenți ai Galei Tânărului Actor încep aventura HOP cu... Tabăra Pre-HOP, organizată în perioada 6-12 august 2024 de Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu UNITER.

O tabără Pre-HOP ca un laborator de actorie al tinerilor actori, un "atelier" și o provocare de a lucra împreună - noua generație de actori cu regizori, dramaturgi, directori de casting, manageri culturali consacrați.
 Șapte zile de modelări, de transformări și descoperiri.

Dintre întâlnirile pe care le putem divulga acum:

ateliere individuale de lucru pe momentele din concurs, în care concurenții vor lucra cu regizorii Florin Caracala, Alexandru Mâzgăreanu, Diana Mititelu, Leta Popescu și dramaturgii Mihaela Michailov, Gabriel Sandu și Elise Wilk;
workshop cu regizorul Radu Afrim;
workshop cu Aura Corbeanu, manager cultural;
sesiune foto cu Andrei Gîndac;
masterclass de prezentare la casting de film cu Domnica Cârciumaru.

Întâlniri organizate pentru a se cunoaște mai bine unii pe alții, dar și pentru ca produsul artistic final să îi reprezinte, să fie expresia generației lor, a gândurilor și preocupărilor lor, a modului lor de a se exprima artistic.

 Astfel instruiți, vor continua pe drumul lui HOP la Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2024 la Casa de Cultură a Studenților și la Teatrul de Păpuși "Prichindel" pentru ateliere, repetiții iar între 28 și 31 august 2024 pentru etapa de concurs și decernare a premiilor. Probele zilnice de concurs și gala de premiere vor fi transmise LIVE de RoEvents pe contul de Facebook al Galei HOP - Gala Tânărului Actor și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

Urmăriți contul de Facebook și site-ul Galei HOP pentru noutățile proiectului UNITER menit să creeze contextul propice vizibilității actorilor la începutul carierei în teatru.

Partenerii Galei HOP - Gala Tânărului Actor 2024
Producători: Asociația UNITER - Uniunea Teatrală din România; Consiliul Județean Alba; Teatrul de Păpuși "Prichindel" Alba Iulia; Teatrul de Stat Constanța
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia; Institutul Cultural Român; TIFF - Festivalul Internațional de Film Transilvania; Teatrul EXCELSIOR; ITI - Institutul Internațional de Teatru, Secția Română
Partener media principal: Radio Guerrilla
Partener cultural: Radio RFI România
Parteneri media:Radio România Cultural; Ziarul Metropolis; www.happ.ro; LiterNet; Revista Teatrul azi; Daily Magazine; BookHub; Zile și Nopți
Sponsori: Dorna; Costa Coffee
Eveniment transmis LIVE de: RoEvents
Partener de monitorizare: mediaTrust




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus