august 2024
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2024
În atenția dumneavoastră, sub formă de scrisoare adresată tuturor acelora ce vor să afle care e șpilul sau cu alte cuvinte, cine scoate la mezat, în tiraj limitat, elixirul tinereții, în fiecare august, pentru doar 168 de ore, se face publică declarația pe proprie răspundere a participantului Ideo Ideis. În exclusivitate, doar aici, doar acum, aflăm din surse sigure ce simte acesta și care este motivul pentru care alege să se întoarcă în fiecare an în comunitatea din Alexandria.

Aveți puțintică răbdare!, ar rosti un Trahanache interior. Mi se suflă în cască că trebuie să întrerupem dezvăluirile pentru un scurt moment oratoric care trebuie privit cu seriozitate.

Când ești dintr-un oraș ca Alexandria, unde rutina e literă de lege, timpul are numai două dimensiuni: înainte de Ideo Ideis și după Ideo Ideis. Săptămâna când festivalul reîncepe, stârnește în participant himera provincialului doritor de experiențe revelatoare, întâlniri neașteptate, învățăminte și cultură fără rație. E ca o transă în care Alexandria nu mai e Alexandria, ci e un fel de pepinieră ce pregătește adolescentul pentru viața de adult, din teatru sau din afara lui. Fiecare ediție se răsfrânge asupra ta diferit, nu numai pentru că trupele, mentorii și trainerii sunt mereu alții, dar și pentru că dacă ești fidel festivalului, poți vedea cât de mult ai progresat de la an la an. În schimb, ceea ce niciodată nu dispare, indiferent de ediție, este naturalețea cu care te adaptezi la orice provocare neprevăzută, lăsând să se vadă adevărul propriu în cel de lângă tine.

În opoziție cu ușurința adaptării este momentul despărțirii de cel ce nu a simțit cât de repede trece timpul, de cel ce s-a exteriorizat just doar la capăt de linie, acela ești tu, e variantă ta, care va rămâne încapsulată în memoria colectivă a celor care te-au întâlnit.

Pentru mine, ediția #19 a însemnat muncă, conectare, franchețe, conștientizare și curaj.

Dorind să conchid, atașez alături declarația pe proprie răspundere:
Subsemnatul / Subsemnata PARTICIPANT IDEO IDEIS #19, născută la data de LA MULȚI ANI, având domiciliul în NU ȘTIAM CĂ EȘTI DIN..., declar pe proprie răspundere că începând cu data de 2 august și până la finele zilei de 8 august 2024 m-am deplasat pe itinerariul CĂMIN-CMT-ALEXTELL-ATELIER DE ARTE ALĂTURATE-ALEXTELL-CMT-CĂMIN, cu mici excepții, de asemenea cunoscând prevederile articolelor în vigoare și aducând în atenție următorul motiv în favoarea justificării deplasării: Ai tot ce ai nevoie.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus