Leyah este prima artistă din România care a adus pe scenă stilul cinematic pop, un gen inovator ce îmbină aranjamentele orchestrale specifice muzicii de film cu structuri și influențe pop moderne. În cadrul turneului, artista a interpretat compozițiile sale originale, fiecare piesă fiind construită pentru a crea o atmosferă cinematică, completată de elemente vizuale.
Publicul bucureștean este invitat să participe la acest eveniment unic, un spectacol care promite să fie un moment de referință pe scena muzicală.
Biletele pentru concertul Cinestezia de la TNB încă mai sunt disponibile pe iabilet.ro: m.iabilet.ro/bilete-turneu-leyah.
Turneul Cinestezia este susținut de BRD Groupe Société Générale, partener dedicat sprijinirii culturii și noii generații de creatori.
Parteneri media: Agerpres, Happ.ro
Despre Leyah
Leyah (Magdalena Diana Marica) este compozitoare, cântăreață și pianistă dar, mai ales, primul artist din România care aduce stilul cinematic pop pe scena națională. Crescută în Craiova și formată sub influența muzicii clasice, Leyah a început studiul pianului la doar 5 ani, iar în 2021 a început să exploreze zona muzicii cinematice. De-a lungul carierei, a participat la evenimente importante precum Eurovision, Festivalul "George Enescu" și Romanian Creative Week.
***
Turneul Cinestezia este sprijinit de BRD Groupe Société Générale, o instituție dedicată susținerii tinerilor creatori și promovării culturii, prin inițiativele sale unice. Este singura bancă care are o fundație culturală - Fundația9, propriul centru cultural - Rezidența9 și revista culturală Scena9, una dintre cele mai relevante publicații de jurnalism din România de astăzi.
BRD crede că lumea de mâine poate fi mai bună dacă investim azi în liderii și în proiectele noii generații de creatori, oferindu-le programe și platforme de afirmare și aducând mai aproape publicul de creația artistică. Cultura ne deschide - mintea, sufletul, imaginația, ne ajută să explorăm lumi diferite, să îi descoperim și îi înțelegem mai bine pe ceilalți, dar și pe noi. Cultura este, până la urmă, un laborator în care ne putem imagina oricând ce-ar fi dacă... Lumi mai bune, lumi alternative, viitorul.