Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Babel

Uman, tragic şi cu lacrimi credibile - Babel


Eddie's site, februarie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Inarritu îmi place ca regizor încă dinainte să fi făcut 21 Grams. Îmi place de la Amores perros, un film care desfăşoară - la fel ca în Babel - trei poveşti diferite legate între ele printr-un accident de maşină. Amores perros e mai dur ca Babel. Aş spune chiar că e mai bun. Dar au trecut şase ani de când l-a făcut, iar cu regizorii ăştia fenomen care apar peste noapte din zone sărace (Alejandro Gonzales Inarritu e mexican) se petrece în timp acel uşor regres în plan inspiraţional.

Dar: ce mi-a plăcut la Babel este graţia cu care regizorul a reuşit să înlănţuiască trei poveşti petrecute în trei colţuri diferite ale lumii (Mexic, Maroc, Japonia) surprinzând extraordinar de bine caracteristicile naţionale şi emoţionale ale fiecăruia, la care a adăugat emoţia poveştii generale, deloc de neglijat. Micuţa japoneză surdo-mută care umblă în jambiere şi fără chiloţi trăindu-şi drama sexuală din mijlocul propriei drame familialo-personale; simplitatea beduinului care trăieşte ca dracu' în mijlocul deşertului, dar bunătatea în a ajuta un american disperat merge dincolo de teancul de parai care i se oferă; problemele sentimentale ale mexicanilor "de graniţă" pentru care gringo-americanii rămân nişte jeguri necesare - acest amalgam (turn Babel în definitiv) face din filmul lui Inarritu un candidat serios pentru Oscar, în care parcă şi sex-simbolul Brad Pitt coboară de pe tronul de unde aruncă feromoni în femeile planetei, pentru a deveni uman, tragic şi cu lacrimi credibile. Toate articolele despre Babel


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 Instrucţiuni de folosire a puştii - Babel, Lucian Maier
 Mondo cane - Babel, Andrei Gorzo
 Cinematograful post-11 Septembrie tinde să depăşească politicul - Babel, Iulia Blaga
 Babel-lor din lumea-ntreagă, Cătălin Matei
 Un cumul de emoţii exploatate inteligent - Babel, Andreea Drogeanu
 Toate articolele despre Babel


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer