Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Articole diverse

Teatrul românesc, la Heidelberg


TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În perioada 4-13 mai 2007, la Heidelberg a avut loc un festival de teatru în cadrul căruia ţara invitată a fost România. Ce înseamnă să fii pachet cu brand-ul de ţară în prim-plan s-a putut vedea anul acesta la Heidelberg Stuckemarkt 07, axat pe textul contemporan.

Dramaturgii români care au reprezentat România în festival au fost Dumitru Crudu, Peca Ştefan, Alina Nelega, Matei Vişniec şi Gianina Cărbunariu, al cărei Stop the Tempo! - cel mai puternic text românesc al degringoladei postdecembriste, o abulie colectivă mixată cu reclame şi impulsuri patriotarde bombardate - a fost montat de un tînăr regizor, Wolf E. Rahlfs (textul acestei piese a fost publicat de Editura LiterNet).

Spectacolele româneşti invitate, Vremea dragostei, vremea morţii de Fritz Kater, regizat de Radu-Alexandru Nica la Teatrul Naţional "Radu Stanca" - un montaj al vîrstelor inocent alienante, în care comunismul este digerat adolescentin şi demenţa căutării celuilalt e dusă la extrem -, şi [O staţie...] de Peca Ştefan, în regia lui Carmen Vidu - o poveste în care textul e integrat în proiecţia video - au fost foarte bine primite. La Heildelberg, României 21 a lui Peca Ştefan i s-a acordat premiul pentru inovaţie în valoare de 6.000 de euro, iar Amaliei respiră adînc (textul acestei piese a fost publicat de Editura LiterNet) a Alinei Nelega - premiul pentru autori europeni, în valoare de 5000 de euro. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer