Război, o armată de huligani sau de punkeri, dezordine şi larmă asurzitoare, o mulţime de forţe ale răului - iată care a fost impresia lăsată de spectacolul trupei franceze Cie Generik Vapeur.
Un spectacol de stradă de proporţii, cu muzică şi mişcare, ce a măturat ca un tăvălug Strada Cetăţii, continuând pe Corso, pentru ca să se finalizeze apoteotic în Piaţa Mare, unde această alegorică plecare la luptă s-a finalizat prin luarea cu asalt a unei "fortăreţe" din butoaie. Însuşi titlul spectacolului ne oferă o explicaţie pentru tema aleasă: în limba engleză "bivouac" înseamnă tabără de luptă.
Impactul spectacolului a fost deosebit prin ineditul şi forţa lui: tineri, copii şi adulţi au urmat pas cu pas "carul de luptă", reprezentat de un camion, pe a cărui platformă o trupă de muzică rock întregea atmosfera. Chitările electrice şi tobele, împreună cu zgomotul de butoaie lovite sau răsturnate şi vocea femeii cu portavoce, contribuiau împreună la crearea unui fond sonor "asortat".
Bărbaţii smoliţi, cu feţele şi părul acoperite de un strat gros de culoare, mânuind butoaiele, pe care apoi le trânteau de caldarâm, pentru ca impresia de dezordine să fie totală, au luat cu asalt semnele de circulaţie, au răpit o tânără spectatoare, scoţând limbi ce contrastau cu negrul feţelor lor, muşcând cu sălbăticie din frunze de salată şi oferind şi spectatorilor din ospăţul lor "crud". Butoaie aprinse, artificii, un câine construit tot din butoaie în flăcări: să nu uităm că în orice război câinii au luptat cot la cot cu soldaţii. Şi pentru că în luptă există şi un comandant, femeia cu portavoce era reprezentarea autorităţii: purtând bici, ea putea domoli şi aduce la ordine armata de bărbaţi.
Spectacolul a beneficiat şi de un element inedit, spontan, prin gestul unor domnişoare de la terasele de pe Corso, care le-au oferit tinerilor actori pahare cu răcoritoare, din care hidoasele personajele s-au grăbit să ofere cu generozitate privitorilor.