4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile
Regizorul Cristian Mungiu consideră că pelicula sa care a cîştigat Palme d'Or la Cannes nu se va bucura de un mare succes comercial din cauza crizei cinematografelor din România, deşi există un mare interes pentru lungmetrajul său, potrivit hollywoodreporter.com. Cristian Mungiu, "cel mai de succes regizor român de pînă acum", după cum este numit de publicaţia specializată Hollywood Reporter, a adus României primul premiu Palme d'Or pentru lungmetraj. "În acest moment, există un mare interes pentru filmul meu, dar nu ştiu dacă va vinde bilete", a mai spus Mungiu. "Chiar dacă asta se va întîmpla, nu va putea avea un mare succes comercial pentru că nu prea mai avem săli de cinema. Mai avem doar 38 de săli de cinema în toată ţara. Nu cred că oamenii nu sînt interesaţi să vadă filme româneşti. Ei nu sînt interesaţi să vadă filme la cinematograf în general, incluzînd filmele de la Hollywood. Oamenii sînt obişnuiţi să descarce filmele sau să cumpere DVD-uri şi să le vadă acasă".

Premiera oficială în România a filmului 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile nu a fost încă stabilită, dar pelicula va rula în Franţa la sfîrşitul lunii august, în 150 de copii, iar realizatorii se aşteaptă la 300.000 de spectatori. "În România, dacă-l dăm în cinci, şase copii şi avem peste 30.000 de intrări o să fim foarte fericiţi", a spus regizorul la o conferinţă de presă de la TIFF.


Regia: Cristian Mungiu Cu: Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Laura Vasiliu, Alexandru Potoceanu, Luminiţa Gheorghiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus