Eddie's site / august 2007
Homer Simpson e un fel de Al Bundy animat al Americii. A intrat în conştiinţa taţilor de familie ca un cui bătut sistematic în ţeastă şi probabil că o mulţime de americani se identifică deja cu loser-ul egoist dar plin de calităţi ascunse. Aşa că "omul" merita, în sfârşit, un film. "The" Film.

Însă ca orice astfel de gogoaşă dospită în urma unui serial de succes, movie-ul îţi rămâne un pic în gât şi ai nevoie de niscaiva suc pentru a-l face să alunece. Oraşul Simpsonilor e pus de guvernul american sub un imens clopot de sticlă, urmând a fi eliminat de pe faţa pământului din cauză că e prea poluat. Cap de acuzare: deşeurile deversate în lacul din apropiere de către însuşi Homer care se îndrăgostise de un porc mult prea căcăcios. Urmează cursa celui mai nătâng tată din cartoon-ul american din postura de persona non grata (inclusiv de către familie) în cea de erou local. Clişeu. Dar şi câteva faze care fac toţi banii şi care au făcut, de fapt, din Simpsons, de-a lungul vremii, un serial genial:

Marge Simpson: Go out there and face that mob!
Homer Simpson: But I'm afraid if I do, they'll kill you.
Carl: No we won't, we just want Homer.
Homer Simpson: But they might kill Grandpa.
Grampa: I'm part of the mob!
Regia: David Silverman Cu: voci: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus