Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile

432 - succes la New York


Suplimentul de cultură, octombrie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Biletele la proiecţiile cu 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile din cadrul Festivalului de Film de la New York - NYFF (28 septembrie - 14 octombrie 2007) - s-au vîndut deja, iar filmul lui Cristian Mungiu a stîrnit un interes la fel de mare din partea presei americane.

Proiecţia pentru presă a filmului premiat cu Palme d\'Or a avut loc miercuri, 26 septembrie. Sesiunea de întrebări care a urmat proiecţiei a fost moderată de directorul festivalului, Richard Pena (cu care Suplimentul de cultură a publicat un interviu în exclusivitate în urmă cu cîteva săptămîni), informează Institutul Cultural Român din New York. Potrivit sursei citate, jurnaliştii americani au fost interesaţi de felul în care s-a născut ideea acestui film şi de structura care îl susţine (selecţia actorilor, realizarea cadrelor lungi, fără tăieturi, spiritul geometric al poziţiilor camerei), dar şi de receptarea acestuia de către tînăra generaţie din România.

"Vom afla mai tîrziu eficienţa proiecţiei de presă, dar atît cît pot aprecia la faţa locului, sînt toate semnele că a mers bine: au fost mulţi jurnalişti la vizionare, mare parte dintre ei au rămas la discuţii, au pus multe întrebări şi, cel mai important pentru mine, nivelul discuţiei a fost deosebit: s-a vorbit despre film, despre stil, despre cinema la un mod nuanţat şi subtil", spune Cristian Mungiu.
 Toate articolele despre 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 10 ani după Palme d'Or - Ziua când am fost pe Everest, Mihai Brezeanu
 10 ani cu filmul românesc. Episodul 7 - Anul 2007, Iulia Blaga
 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile primeşte Premiul Goya pentru cel mai bun film european lansat în Spania în 2008, Comunicat de presă
 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile nominalizat la Premiile Goya 2009, Comunicat de presă
 Detaliile fac diferenţa - 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, Christina Anghelina
 Toate articolele despre 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer