Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Cinematografele ar putea fi cedate autorităţilor locale


Suplimentul de cultură, noiembrie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cinematografele din reţeaua România Film (RADEF) vor fi trecute în administrarea autorităţilor locale, dacă acestea le solicită, a declarat marţi, 6 noiembrie 2007, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Acesta a precizat că sălile şi grădinile de cinema nu vor mai fi privatizate, cum era planul iniţial. Cinematografele vor fi trecute în subordinea primăriilor şi consiliilor judeţene, în funcţie de solicitări. "S-a renunţat la ideea privatizării prin AVAS deoarece Consiliul Concurenţei a spus că nu este concurenţă loială şi că se pun clauze preferenţiale la privatizare", a spus Iorgulescu.

Sageata La Tulcea, cinematografele Tineretului şi Dacia ar putea fi preluate de primăria municipiului, care intenţionează să le transforme în centre culturale sau să le păstreze destinaţia, în cazul în care publicul se va dovedi interesat de producţiile cinematografice. "Nici nu se pune problema ca primăria să preia aceste locaţii ca apoi să le transforme în unităţi de alimentaţie publică, spre exemplu", a anunţat primarul Constantin Hogea.

Sageata Primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat că a cerut cinematograful Bucureşti în administrare de acum un an, pentru a-l transforma în sediu al filarmonicii din oraş, şi că este dispus să preia şi Cinema Modern, unde poate organiza activităţi culturale. "Avem ce să facem şi cu Cinema Modern, pentru că noi nu avem excedent de spaţiu pentru actele de cultură, pentru spectacole."

Sageata Primăria municipiului Deva vrea să preia singurul cinematograf din oraş de la regia RomâniaFilm şi-l să-l aducă la standarde moderne, a declarat primarul Mircia Muntean. Municipalitatea este de acord să preia cinematograful Patria, care funcţionează într-un imobil ce nu se află în stare foarte bună şi nu a mai fost renovat de peste 20 de ani. "Sînt zile când nimeni nu mai calcă pragul cinematografului de la noi. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă", a spus Muntean. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Iunie 2020, luna scurtmetrajelor la Institutul Cervantes, gratuit, pe Vimeo, Comunicat de presă
 Documentary Mondays revine - acum, la voi acasă , Comunicat de presă
 Independenţa Film vine la tine acasă cu Parasite şi alte filme premiate cu Palme d'Or , Comunicat de presă
 HAPPYCINEMA oferă noi documentare şi un portofoliu variat de producţii online, Comunicat de presă
 S-au deschis înscrierile pentru ediţia 2020 a rezidenţei de scenaristică Pustnik, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer