februarie 2008
4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile
În fiecare an, Asociaţia Cineaştilor Polonezi acordă două premii: unul, pentru cel mai bun film polonez al anului trecut, celălalt, pentru cel mai bun film străin care a rulat pe ecranele poloneze.

În anul 2007, distincţia pentru cel mai bun film străin a revenit peliculei scrise, regizate şi produse de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.

4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile a fost pentru prima dată prezentat în Polonia, la începutul lunii iunie anul trecut, în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Wrocław, în prezenţa lui Cristina Mungiu şi a Anemariei Marinca, aflaţi la prima ieşire internaţională după Cannes. Deşi a fost programată o singură proiecţie, de gală, la cererea spectatorilor filmul a mai fost prezentat de trei ori, de fiecare dată cu sala plină. Proiectul a fost susţinut de ICR-Varşovia.

În octombrie 2007, filmul a intrat în circuitul comercial. Intrarea peliculei în circuitul sălilor poloneze s-a făcut prin două evenimente speciale de lansare, la Varşovia şi la Poznań, ambele în prezenţa actorului Vlad Ivanov, care s-a întreţinut cu publicul polonez după fiecare proiecţie. Cele două evenimente au fost realizate cu sprijinul ICR-Varşovia.

Reţinut în Bucureşti, Cristian Mungiu nu va fi prezent Gala Premiilor Asociaţiei Cineaştilor Polonezi din 29 februarie 2008. Premiul va fi ridicat de reprezentanţii ICR-Varşovia şi va ajunge foarte curând în mâinile celui căruia i-a fost decernat.


Regia: Cristian Mungiu Cu: Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Laura Vasiliu, Alexandru Potoceanu, Luminiţa Gheorghiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus