Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile

432 a luat Premiul pentru cel mai bun film străin ce a rulat în Polonia în 2007


februarie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În fiecare an, Asociaţia Cineaştilor Polonezi acordă două premii: unul, pentru cel mai bun film polonez al anului trecut, celălalt, pentru cel mai bun film străin care a rulat pe ecranele poloneze.

În anul 2007, distincţia pentru cel mai bun film străin a revenit peliculei scrise, regizate şi produse de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.

4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile a fost pentru prima dată prezentat în Polonia, la începutul lunii iunie anul trecut, în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Wrocław, în prezenţa lui Cristina Mungiu şi a Anemariei Marinca, aflaţi la prima ieşire internaţională după Cannes. Deşi a fost programată o singură proiecţie, de gală, la cererea spectatorilor filmul a mai fost prezentat de trei ori, de fiecare dată cu sala plină. Proiectul a fost susţinut de ICR-Varşovia.

În octombrie 2007, filmul a intrat în circuitul comercial. Intrarea peliculei în circuitul sălilor poloneze s-a făcut prin două evenimente speciale de lansare, la Varşovia şi la Poznań, ambele în prezenţa actorului Vlad Ivanov, care s-a întreţinut cu publicul polonez după fiecare proiecţie. Cele două evenimente au fost realizate cu sprijinul ICR-Varşovia.

Reţinut în Bucureşti, Cristian Mungiu nu va fi prezent Gala Premiilor Asociaţiei Cineaştilor Polonezi din 29 februarie 2008. Premiul va fi ridicat de reprezentanţii ICR-Varşovia şi va ajunge foarte curând în mâinile celui căruia i-a fost decernat.
 Toate articolele despre 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 10 ani după Palme d'Or - Ziua când am fost pe Everest, Mihai Brezeanu
 10 ani cu filmul românesc. Episodul 7 - Anul 2007, Iulia Blaga
 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile primeşte Premiul Goya pentru cel mai bun film european lansat în Spania în 2008, Comunicat de presă
 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile nominalizat la Premiile Goya 2009, Comunicat de presă
 Detaliile fac diferenţa - 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, Christina Anghelina
 Toate articolele despre 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer