Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici muzică  Sageata  Stagiunea concertistică 2008

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Amprentele Corului de Copii Radio


aprilie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Se spune că ei, copiii, nu pot păstra un secret. Puneţi-i la încercare, mai ales dacă este vorba de un secret colectiv. Veţi bate la uşi închise. Poate că e mai mult decât păstrarea unei informaţii comune. Poate că e acea tăcere, justificată, a artistului care nu-ţi povesteşte ce a creat ci te invită să-ţi formezi propria părere. "Veniţi şi veţi vedea", mi-au răspuns politicos şi zâmbind ştrengăreşte, cu degetul la buze, a tăcere, câţiva dintre membrii Corului de copii Radio.

Îi întrebasem despre rostul eşarfelor... Dar poate că ar fi bine să intru şi eu în joc şi să vă invit, la rându-mi, la Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române, sâmbătă, 19 aprilie 2008, la ora 19, la Amprente, concert-spectacol de muzică şi mişcare al Corului de Copii Radio. Dirijorul Voicu Popescu şi corepetitorul Camelia Chiţibea ştiu însă mai bine când şi cui poate fi dezvăluită informaţia: "Amprentele, - spune domnul Voicu Popescu, - sunt de ordin cultural, cuprinzând lucrări de referinţă de la anul 1400 până la compozitori contemporani. Amprente sunt lucrările care au pătruns în sufletul copiilor care au fost membri ai formaţiei în aceşti peste 60 de ani de existenţă. Noutatea este că lucrările, în mare parte "clasicizate", sunt cuprinse într-un scenariu construit pe reflexia despre copil a lui Blaga: "Iubirea şi înţelepciunea mea este jocul..."

"Şi eşarfele?", întreb eu, cu speranţă. "Eşarfele?"- reia întrebarea domnul Popescu, zâmbind ştrengăreşte. "Veniţi şi veţi vedea..."
Aşadar, veniţi şi veţi vedea... Toate articolele despre Stagiunea concertistică 2008


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Carmen Muşat-Coman


Alte articole

 Concertul aniversar al Filarmonicii George Enescu - 140 de ani de existenţă, Marcel Frandeş
 Cu bastonul prin Bucureştiul muzical, Florian F. Baiculescu
 Orchestra barocă a Uniunii Europene la Bucureşti, Marcel Frandeş
 Jazz. Succese româneşti, Alexandru Şipa
 Dan Grigore, Dominique Merlet, Alexandru Tomescu, Florian F. Baiculescu
 Toate articolele despre Stagiunea concertistică 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer