aprilie 2008
Stagiunea concertistică 2008
Se spune că ei, copiii, nu pot păstra un secret. Puneţi-i la încercare, mai ales dacă este vorba de un secret colectiv. Veţi bate la uşi închise. Poate că e mai mult decât păstrarea unei informaţii comune. Poate că e acea tăcere, justificată, a artistului care nu-ţi povesteşte ce a creat ci te invită să-ţi formezi propria părere. "Veniţi şi veţi vedea", mi-au răspuns politicos şi zâmbind ştrengăreşte, cu degetul la buze, a tăcere, câţiva dintre membrii Corului de copii Radio.

Îi întrebasem despre rostul eşarfelor... Dar poate că ar fi bine să intru şi eu în joc şi să vă invit, la rându-mi, la Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române, sâmbătă, 19 aprilie 2008, la ora 19, la Amprente, concert-spectacol de muzică şi mişcare al Corului de Copii Radio. Dirijorul Voicu Popescu şi corepetitorul Camelia Chiţibea ştiu însă mai bine când şi cui poate fi dezvăluită informaţia: "Amprentele, - spune domnul Voicu Popescu, - sunt de ordin cultural, cuprinzând lucrări de referinţă de la anul 1400 până la compozitori contemporani. Amprente sunt lucrările care au pătruns în sufletul copiilor care au fost membri ai formaţiei în aceşti peste 60 de ani de existenţă. Noutatea este că lucrările, în mare parte "clasicizate", sunt cuprinse într-un scenariu construit pe reflexia despre copil a lui Blaga: "Iubirea şi înţelepciunea mea este jocul..."

"Şi eşarfele?", întreb eu, cu speranţă. "Eşarfele?"- reia întrebarea domnul Popescu, zâmbind ştrengăreşte. "Veniţi şi veţi vedea..."
Aşadar, veniţi şi veţi vedea...

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus