iulie 2008
Boogie
Boogie, în regia lui Radu Muntean, a primit vineri seara (25 iulie 2008), Premiul Special al Juriului la Festivalul de film de la Palic (Serbia). Filmul a fost reprezentat de directorul de imagine Tudor Lucaciu şi de scenaristul Alex Baciu.

Juriul a acordat acest premiu filmului regizat de Radu Muntean pentru "dialogurile foarte bine conduse, pentru interpretarea actorilor şi pentru imagine, toate acestea formând o experienţă filmică veridică, realistă, care vorbeşte despre un punct culminant din viaţa unui bărbat."

Boogie a participat în Competiţia oficială alături de alte zece filme. Premiul "Turnul de aur" pentru cel mai bun film i-a fost acordat regizorului israelian Ari Folman, pentru Waltz with Bashir, lungmetraj care a fost prezentat în competiţia oficială a festivalului de la Cannes anul acesta.

Din juriul Festivalului de film de la Palic, care a avut loc între 19-25 iulie 2008, a făcut parte şi actriţa Maria Popistaşu, alături de regizori, actori şi reprezentanţi ai altor festivaluri din Israel, Serbia, Germania, Bosnia şi Herţegovina.

Boogie a avut premiera mondială la Cannes, în cadrul secţiunii Quinzaine des Realisateurs, apoi a fost prezent la cel de-al doilea festival de clasă A, Karlovy Vary, la TIFF, Munchen, Ierusalim, iar în viitorul apropiat la festivalul Anonimul (Sf. Gheorghe), Sarajevo (Bosnia şi Hetzegovina), Melbourne (Australia), Varşovia (Polonia), Motovun (Croaţia), Namur (Belgia).

O co-producţie MultiMedia Est şi Antena 1 şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, BOOGIE este scris de Radu Muntean, Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu şi este reprezentat pe plan internaţional de Maximum Film Intl. Filmul va intra în circuitul cinematografelor din ţară în septembrie 2008.

Regia: Radu Muntean Cu: Dragoş Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Brănescu, Adrian Văncică, Vlad Muntean

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus