august 2008
Stagiunea concertistică 2008
Parcul Herăstrău, şi mai precis scena Cinematografului de vară din parc, găzduieşte la final de august 2008 de la ora 18.30, în fiecare sfârşit de săptămână, spectacole cu două titluri de succes din repertoriul Operei Comice pentru Copii, instituţie ce aniversează în 2008 zece ani de existenţă.

Pe 23 şi 24 august 2008, se va juca baletul de buzunar Don Quijote pe muzica lui Ludwig Minkus. Tradiţionalii spectatori ai Operei Comice pentru Copii sunt aşteptaţi aşadar şi în aer liber pentru a admira într-un cadru neconvenţional superbul balet de buzunar Don Quijote, care are astfel ocazia de a atrage noi generaţii de spectatori, care poate nu au ajuns niciodată la spectacolele de stagiune de la Palatul Naţional al Copiilor.

Regia este semnată de Mihai Babuşka, scenografia de Viorica Petrovici, asistent de regie fiind Cătălin Caracaş, care de altfel susţine şi rolul titular, cel de Don Quijote. În celelalte roluri îi puteţi urmări pe Bianca Fota, Raul Oprea, Mircea Ioniţă, Bianca Stoicheciu şi Florentina Răducu, alături de actorul Veaceslav Grosu.

A doua propunere vine în week-end-ul 30 şi 31 august 2008, tot la ora 18.30 şi tot la Cinematograful de Vară din Herăstrău. De data aceasta este vorba despre Cantata cafelei de Bach. Dirijorul producţiei este Ciprian Teodoraşcu, în distribuţie aflându-se Ioana Damian, Eugen Voicu şi Andrei Lazăr.

Pentru stagiunea ce se apropie, în afara spectacolelor din repertoriu care revin în zilele cunoscute de luni şi marţi, orele 14 şi 16, la Sala mică a Palatului Copiilor din Bucureşti, Opera Comică pentru Copii pregăteşte o nouă premieră cu baletul de buzunar Mirandolina, după Hangiţa lui Carlo Goldoni, având în plan şi două turnee: în Statele Unite (la sfârşit de octombrie 2008) şi respectiv India şi Ceylon (la sfârşit de noiembrie 2008).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus