Cu o singură excepţie, toate aparţin unor serii deja consacrate. Hollywoodul se teme să parieze pe subiecte noi.
The Incredible Hulk a costat peste 100 de milioane de dolari şi ameninţă să fie cel mai ecologist film din istorie. Totuşi, eroul nu arată atât verde cât gri, iar filmul e mult mai comercial decât precedentul Hulk / Hulk uriaşul din 2003, un eşec de box-office. Ang Lee a fost înlocuit de francezul Louis Leterrier, iar Eric Bana de mult mai puţin "apetisantul" Edward Norton. Deja, pe net, nişte fani ai benzilor desenate inspiratoare l-au troznit pe Norton printr-o fotografie, semnalizând punctele unde nu face joncţiunea cu Hulk: mâini de femeie, cioc ridicol, zero muşchi. Filmul nu e o continuare a celui din 2003, mai degrabă un reboot (un nou început). Dacă elementele de modernitate - radiaţiile gamma, mutaţiile genetice şi nanotehnologia - au ajutat la ceva, rămâne de văzut. Oricum, Bruce Banner parcurge un fel de renaştere în sens negativ, doar dragostea pentru Betty (Liv Tyler) reuşind să-l readucă la condiţia umană. La un moment dat se zvonise că filmul va intra direct pe DVD.
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian / Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian a avut deja premiera americană, dar în sălile româneşti e aşteptat în această lună. Grăbindu-se cu continuarea la The Lion, the Witch and the Wardrobe / Leul, vrăjitoarea şi dulapul până nu cresc micii actori prea mult, regizorul Andrew Adamson şi producătorii de la Walt Disney au modificat structura romanului lui C. S. Lewis (scenariul a fost gata înaintea premierei cu Leul...), astfel încât filmul să fie mai spectaculos şi mai băieţesc decât precedentul. Se ştie deja că Michael Apted va scoate în 2010 cel de-al treilea film al seriei, Voyage of the Dawn Treader. În partea a doua au trecut deja 1300 de ani de la evenimentele din prima parte, iar Prinţul Caspian se întoarce în Narnia unde, ajutat de cei patru Pevensie şi de narnieni, îşi va recăpăta tronul.
The Dark Knight e ultimul film terminat de Heath Ledger. În SUA intră pe 18 iulie 2008. Produs de Warner Bros şi realizat tot de Christopher Nolan - care făcuse şi Batman Begins / Batman - Începuturi -, The Dark Knight e primul film din seria Batman care nu specifică asta în titlu. Decesul lui Heath Ledger a modificat strategia de marketing şi face o tristă, de necontestat reclamă filmului. Ledger e The Joker, personajul negativ în mod absolut. S-a pregătit stând singur timp de o lună într-un hotel şi ţinând un jurnal cu ce ar putea gândi şi spune personajul său. Se pare că depresia provocată de acest rol şi de cel din I'm Not There, de Todd Haynes, i-a cauzat indirect moartea. Alţi actori cunoscuţi - Christian Bale, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Michael Caine, Morgan Freeman şi Eric Roberts - se alătură trupei de asalt a box-office-ului (o miză fiind şi faptul că filmul a costat aproape 200 de milioane de dolari).
Şi Mumia se întoarce. În partea a treia a seriei demarate în 1999 e vorba despre mumia Împăratului Han, adică de Jet Li. Filmul e produs de Universal şi e regizat de Rob Cohen, având un buget de circa 100 de milioane de dolari. Intriga îi duce pe Rick O'Connell (Brendan Fraser), pe soţia sa, Evelyn (Maria Bello înlocuind-o de data aceasta pe Rachel Weisz) şi pe fiul lor, Alex (Luke Ford) din China antică până în Himalaya. Nu lipsesc o vrăjitoare interpretată de Michelle Yeoh şi armata de teracotă formată din 10.000 de combatanţi. Şi da, s-a filmat pe bune în China, timp de două luni.
În aceeaşi zi cu The Incredible Hulk, vineri 13 iunie 2008, intră pe ecranele americane şi cel mai recent film al lui M. Night Shyamalan, recomandat drept un "paranoid thriller", care va fi, se pare, primul film "R-rated" al cineastului (adolescenţii sub 17 ani n-au voie să îl vadă decât însoţiţi de un adult). Produs de Fox - care a mai scos Independence Day / Ziua Independenţei şi The Day After Tomorrow / Unde vei fi poimâine -, The Happening are în centru o familie americană confruntată cu un cataclism global. Prezenţa lui Mark Wahlberg poate da senzaţia de securitate, dar nu ştii la ce te poţi aştepta de la Shyamalan, mai ales că a dat-o în bară cu precedentul Lady in the Water / Doamna din apă, care, mă rog, mie mi-a plăcut.