Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici muzică  Sageata  Articole diverse

Playlist de supravieţuitor


Esquire, iunie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Mărturisesc că nu sunt stresat. Doar alienat. Prietenilor şi editorului le spun cu nonşalanţă că sunt zen. Asta deşi sunt unul dintre miile de pietoni care se ascund în spatele căştilor de la mp3-player şi încearcă să ajungă la destinaţie. Traficul, mizeria, claxoanele şi înjurăturile sunt aceleaşi pe străzile oraşului. Muzica face diferenţa.

Pornesc cu dreptul şi rezist străzii pe ritmurile lui Tesfa Maryam Kidane din Heywete. Odată ajuns la capătul străduţei mele ambuteiate începe să curgă piesa Reccuring de la Bonobo. Combinaţia de acid jazz şi downtempo cu infuzii etnice, dar şi de trip-hop a fost suficientă pentru a mă aduce în staţia de autobuz. Printre atâţia oameni încruntaţi simt nevoia de puţin psybient care să-mi confirme că I Am a Freak (vezi Younger Brother). Îmi găsesc cu greu un loc în înghesuiala autobuzului şi expir pe Flute Fruit de la Shpongle. Ultimele două piese sunt identice conceptual. Ce, diferă călătoria de azi de cea de ieri? Pe traseul meu devenit comun este loc pentru o raritate: Song No. 6 a celor de la Freak Power.

(Bonobo, Reccuring)
(Younger Brother, I Am a Freak)
(Shpongle, Flute Fruite)
Mărturisesc că sunt stresat. Şi alienat. Nu sunt nici zen, şi nici meloterapeut. Sunt un melosupravieţuitor. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Ionuţ Codreanu


Alte articole

 Cio-Cio-San, Ikigai şi pustiul unei grădini japoneze - Madama Butterfly, Marius Constantinescu
 Audiţii pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), la Bucureşti, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: violonista Ioana Cristina Goicea şi pianistul Andrei Banciu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Se lansează abonamentele pentru 2019 la Sala Radio Bucureşti, Comunicat de presă
 Turneul internaţional Schubertiada-Dialog peste timp, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer