octombrie 2008
Elevator
Lungmetrajul independent Elevator va putea fi vizionat la EuroCinema - Tinerimea Română (lîngă Podul Izvor, vis-a-vis de Teatrul Bulandra) în weekend-ul 17-18-19 octombrie 2008, în fiecare seară de la orele 18:00 şi 20:00. Filmul va fi urmat de scurtmetrajul lui Cristian Mungiu, Corul Pompierilor (al cărei scenariu face parte din volumul 7 scenarii publicat de Editura LiterNet, volum ce poate fi descărcat de aici).

O producţie low-budget în format digital, Elevator spune povestea a doi adolescenţi, un băiat şi o fată, care vor să se izoleze de lume pentru un timp şi încearcă o escapadă romantică într-o fabrică părăsită de la marginea oraşului. Dar situaţia devine dramatică atunci cînd cei doi rămîn blocaţi în liftul de marfă, fără semnal la telefon, fără apă şi mîncare şi fără nimeni în jur să-i audă.

Avînd în distribuţie pe Cristi Petrescu şi Iulia Verdeş, Elevator a fost realizat de Gabriel Pintilei (scenariu, co-producţie, casting), Ada Milea (muzică), Florin Piersic Jr. (consultant tehnic post-producţie), Alexandra M. Păun (producţie), George Dorobanţu (imagine, montaj, regie).

Elevator a obţinut anul acesta "Premiul pentru debut în filmul românesc" la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, "Fresh Generation Award" la Fresh Film Fest (Cehia) şi "Audience Feature Choice Award" la Auburn International Film Festival (Australia).

Echipa filmului va fi prezentă la finalul fiecărei proiecţii pentru o discuţie cu publicul. Detalii pe siteul filmului.

"Duceţi-vă şi vedeţi Elevator şi pe urmă stăm de vorbă." (Cristian Tudor Popescu)

Notă:
Despre Corul Pompierilor: La o înmormântare foarte pompoasă a unui fost comandant de pompieri vine o groază de lume care l-a cunoscut pe răposat. Punctul culminant al acţiunii este evoluţia corului pompierilor.Regia: George Dorobanţu Cu: Iulia Verdeş, Cristi Petrescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus