Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Opera comică pentru copii în America

octombrie 2008
În perioada 22-30 octombrie 2008, echipa Operei Comice pentru Copii se va afla în turneu în Statele Unite şi Canada. Spectacolele vor avea loc în zilele de 24 octombrie (la Toronto), 25 octombrie (la Montreal) şi 26 octombrie (la New York).

În fiecare seară vor fi prezentate O noapte furtunoasă în versiune muzicală semnată de tânărul compozitor Roman Vlad şi recitalul vocal Tinereţe fără bătrâneţe, care o va avea ca invitat special pe Stela Popescu.

Spectacolul O noapte furtunoasă face parte din proiectul "Caragiale", coordonat de Mircea Diaconu, început în 2003, proiect constând în adaptări după opera lui Caragiale. În distribuţie se găsesc Rodica Ocheşeanu, Gabriela Daha, Vicenţiu Ţăranu, Vali Racoveanu, Eugen Voicu, Daniel Filipescu, Valentino Tiron şi tânăra solistă pop Roberta, acompaniamentul fiind asigurat de Constantin Petrovici. Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, iar coregrafia lui Valentin Roşca.

Fondată de muzicologul Smaranda Oţeanu-Bunea în 1998, Opera Comică pentru Copii a fost instituţionalizată în 2003. Compania are stagiune permanentă şi se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Structura stagiunii a fost gândită în paralel cu anul şcolar - începe în octombrie şi se încheie în iunie, cu pauze în timpul vacanţelor. Spectacolele sunt prezentate la Palatul Naţional al Copiilor, primul spectacol al sezonului, prezentat de-a lungul lunii octombrie 2008, fiind chiar musicalul O noapte furtunoasă de Roman Vlad - după I. L. Caragiale.

Toate articolele despre Articole diverse

O săptămână la Salzburg - Însemnări din festival, George Andrei
 Opeth contra Dream Theater - Artmania, 2019, Cristian Geambaşu
 Dirijorul Yuri Botnari oferă acces gratuit la CD-ul său cu Simfonia I de Ceaikovski, Comunicat de presă
 Ediţie jubiliară cu numărul XX - Festivalul Internaţional Enescu şi muzica lumii, 2019 la Sinaia, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: pianista Axia Marinescu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.