Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Changeling

Pur şi simplu - Changeling


Esquire, ianuarie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
A fost, pe rând, marele favorit şi marele perdant al Cannes-ului de anul trecut - amicul Sean Penn, şef de juriu, s-a temut de răutăcisme şi i-a inventat un premiu dubios, care n-a dres defel busuiocul, au contraire.

Urmarea? Clint Eastwood nici măcar nu s-a prezentat la ceremonie... Detractorii, însă, erau acolo. Au reproşat filmului (care se întâmplă în anii '20, în L.A.) că-i prea "clasic" (nici nu mă obosesc să comentez), au reproşat subiectului (mama copilului dispărut se încăpăţânează să susţină că puştiul recuperat de poliţie NU e fiul ei) aproprierea îngrijorătoare de telefilmele tipic yankee (deşi acesta e doar începutul - să fi plecat toată lumea la jumătate?), au reproşat regizorului stilul "desaturat", apăsat şi lipsit de subtilitate (au mai văzut oare vreun film de Eastwood?) şi au reproşat actriţei principale (Angelina Jolie) că nu "dispare" în personaj (deşi e prima oară când reuşeşte cu adevărat, spre deosebire de A Mighty Heart, anteriorul film bazat pe o poveste adevărată).

La ora la care scriu nu mă răfuiesc decât cu amintirile; la ora la care veţi citi, rezultatele Globurilor de Aur vor fi fost deja cunoscute, pariurile pentru Oscar vor fi în toi, iar Changeling, care se transformă emoţionant, încetişor şi imprevizibil dintr-o dramă domestică într-o parabolă lucidă despre corupţie, justiţie şi nebunie - şi apoi într-unul dintre cele mai negre şi disperate filme cu/despre serial-killeri recente - va fi intrat, de mult, în istorie.
 Toate articolele despre Changeling


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Andrei Creţulescu


Alte articole

 Angelina e ofertantă - Changeling, Eduard Ţone
 Million Dollar Victim - Changeling, Lucian Maier
 Şi criminalii se împuşcă, nu-i aşa? - Changeling, Maria Andrieş
 Excelent, domnule Eastwood, dar... - Changeling, Răzvan Brăileanu
 O docu-drama tragică - Changeling, Mihnea Columbeanu
 Toate articolele despre Changeling


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer