Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Changeling

Angelina e ofertantă - Changeling


Eddie's site, februarie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În vreme ce bărbatul ei era implicat într-un straniu caz de întinerire soldat cu o moarte prin întoarcere la origini, Angelina Jolie filma de zor la o producţie în care avea să-şi arate talentul mai presus decât dezirabilu-i corp. Despre Angelina, oricum, numai de bine. Dacă n-o vezi nudă, măcar ai satisfacţia că joacă bine. Şi dacă nu joacă bine sau filmul în care o vezi e suficient de cretin, măcar are o scenă în care se dezbracă şi îţi oferă ceva. Cu alte cuvinte, Angelina e ofertantă.

Nu degeaba au nominalizat-o acum la Oscarul pentru rolul feminin principal. Pe care nu-l va câştiga - Kate Winslet a muncit ceva mai mult. Dar - pentru cei care n-au văzut Changeling - să ştiţi că face unul al naibii de bun. O mamă singură, în peisajul corupt al Los Angelesului anilor '20-'30, al cărui unic fiu dispare într-un mod misterios. În acest context, Angelina e elegantă, distinsă, MILF-ă, teatrală, uşor aeriană, foarte înverşunată şi, pe bune, foarte frumoasă. Şi asta nu doar pentru că are botul ăla terorist vopsit cu prea mult ruj roşu. Ci pentru că intră perfect în pielea unui rol care i se potriveşte ca o mănuşă. Nu degeaba are 147 de copii pe-acasă, mai înfiaţi sau mai naturali, cu toţii atent schimbaţi de scutece de către angelicul Brad.

Changeling e un film produs şi regizat de Clint Eastwood. Nu e nici pe departe o capodoperă, ba chiar păcătuieşte prin lungime (de ce-or face filmele aşa lungi în ultima vreme?) şi printr-un oarecare schematism, în ciuda faptului că e inspirat după un caz real. Însă prezenţa Angelinei îl ridică şi, chiar dacă unii îl vor remarca şi pe John Malkovich (în rolul unui pastor încrâncenat), acesta rămâne în umbra focoasei vedete feminine.

(3 stele)
 Toate articolele despre Changeling


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 Pur şi simplu - Changeling, Andrei Creţulescu
 Million Dollar Victim - Changeling, Lucian Maier
 Şi criminalii se împuşcă, nu-i aşa? - Changeling, Maria Andrieş
 Excelent, domnule Eastwood, dar... - Changeling, Răzvan Brăileanu
 O docu-drama tragică - Changeling, Mihnea Columbeanu
 Toate articolele despre Changeling


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer