Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Elisabeta I (UNATC) îi convinge pe polonezi de clasa teatrului românesc


iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Spectacolul Elisabeta I al studenţilor Universităţii Naţionale de Teatru şi Film "I.L. Caragiale" din Bucureşti a fost prezentat publicului polonez în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, desfăşurat la Varşovia în perioada 15-22 iunie 2009.

Aflat la a cincea ediţie, festivalul a inclus în competiţie spectacole ale şcolilor de teatru din 13 ţări: Austria, Bulgaria, Franţa, Iran, Israel, Italia, Letonia, România, Rusia, Serbia, Spania, Ungaria şi Polonia. România a participat pentru prima oară la festival. Cele două reprezentaţii româneşti au avut loc în data de 17 iunie 2009, într-una din sălile prestigioasei Academii de Teatru "Aleksander Zelwerowicz" din Varşovia.

Elisabeta I de Paul Foster este un proiect al studenţilor promoţiei 2009 a Universităţii Naţionale de Teatru şi Film "I.L. Caragiale" din Bucureşti, coordonat de prof. univ. dr. Tania Filip, prof. univ. dr. Gelu Colceag şi drd. Alexandru Unguru.

Având toate ingredientele unui spectacol reuşit, Elisabeta I a reuşit la Varşovia să smulgă nu doar aplauzele publicului iubitor de teatru, ci şi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal - Lorena Zăbrăuţanu pentru Elisabeta I, obţinut ex-aequo cu una dintre tinerele actriţe din Rusia.

Juriul festivalului, format din Maciej Nowak, directorul Institutului de Teatru din Varşovia, Joanna Szczepkowska, o foarte cunoscută actriţă varşoviană, Antoni Libera, cunoscut dramaturg şi regizor polonez, Shai Baar Yacov, regizor şi critic de teatru şi Anna Sheppard, scenograf, colaboratoare a lui Roman Polański şi Steven Spielberg, a acordat marele premiu al festivalului spectacolului Isabela cea credincioasă, realizat de Centrul Teatral Ateneo din Roma.

Participarea Universităţii Naţionale de Teatru şi Film "I.L. Caragiale" la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru din Varşovia a fost posibilă graţie unei finanţări venite de la Institutul Cultural Român, prin programul Cantemir, şi a fost sprijinită de ICR-Varşovia.
 Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Spectacole online la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!, Comunicat de presă
 Două spectacole pe texte de excepţie transmise online de Teatrul Bulandra!, Comunicat de presă
 Programul online al Teatrului Andrei Mureşanu în săptămâna 6-12 aprilie 2020, Comunicat de presă
 Teatrul Naţional din Cluj-Napoca continuă difuzarea de spectacole online în luna aprilie, Comunicat de presă
 În vremea teatrului filmat, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer