august 2009
Revista Scena.ro
200 de exemplare din numărul 3 al revistei de artele spectacolului Scena.ro au fost achiziţionate de Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu pentru a fi oferite cu ocazia prezentării spectacolului Faust, în regia lui Silviu Purcărete în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh între 18 şi 22 august 2009.

Numărul 3 al revistei include un dosar dedicat ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru organizat de teatrul sibian şi un amplu eseu despre spectacolul Faust, toate articolele având rezumate în limba engleză. Pe coperta revistei se află o fotografie cu actriţa Ofelia Popii în rolul Mefisto, pentru care a primit Premiul Uniter pentru cea mai bună actriţă în 2008.

"Avem cinci reprezentaţii într-un spaţiu creat special pentru noi - un pavilion uriaş în afara oraşului, un spaţiu de trei ori mai mare decât hala noastră. Vom folosi această oportunitate pentru a promova artiştii importanţi pe care-i avem; vom prezenta DVD-uri şi cărţile pe care Silviu Purcărete le-a produs, activitatea lui Helmut Stürmer, a Liei Manţoc. Mihaela Marin va face o expoziţie cu imagini din spectacol. De asemenea, vom prezenta o serie de produse româneşti, pentru că e important ca acest brand să ajute România. Este o reclamă extraordinară, iar faptul că în acest moment nu mai sunt bilete pentru toate cele cinci reprezentaţii este, cred, cel mai important argument", a declarat pentru Scena.ro directorul teatrului sibian, Constantin Chiriac.

Revista Scena.ro apare începând din martie 2009, o dată la două luni, cu sprijinul UNITER - Uniunea teatrală din România şi include articole despre cele mai importante personalităţi, producţii, evenimente din teatrul românesc şi din teatrul lumii, adresându-se deopotrivă profesioniştilor lumii artistice româneşti şi internaţionale, cât şi publicului pasionat de artele spectacolului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus