septembrie 2009
Concert Cesaria Evora 2009
Trei sferturi din biletele la concertul Cesariei Evora din Bucureşti au fost vândute. Una dintre cele mai mari cântăreţe ale ultimului deceniu, Diva Desculţă revine în Bucureşti, pe 1 octombrie 2009, la Sala Palatului, într-un concert special organizat de Events.

Cu peste 4 milioane de albume vândute în întreaga lume, zeci de Discuri de Aur, cinci premii Grammy la activ şi turnee pe toate continentele, Cesaria Evora şi-a câştigat demult recunoaşterea internaţională. Unul dintre putinii artişti World Music care au captat atenţia fanilor mainstream, Cesaria Evora umple săli rezervate de obicei concertelor rock şi pop. La impresionantul său palmares se adaugă premii BBC şi UNESCO pentru "Cea mai bună artistă africană din toate timpurile".

În călătoriile ei, Evora a traversat pământul, captivând sute de mii de oameni cu aerul aparte al muzicii ei: paradisiac, colonial, melancolic... Stilul Cesariei este rezultatul melanjului între o voce hipnotică, cu note tabagice, şi influenţa locurilor ei natale, Insulele Capului Verde, un paradis al Atlanticului aflat în largul Coastelor senegaleze. Cântecele sale zugrăvesc viaţa dură din Capul Verde - de la strălucirea Carnavalului la rutina zilnică. "Majoritatea locuitorilor din Capul Verde nu mai stau actualmente acolo", spune Cesaria. "Oamenii pleacă în căutarea unei vieţi mai bune, dar rămân cu dorul de casă în suflete. Şi eu mă încadrez în această categorie. Însă cu cît plec mai departe, cu atât mi-e dor mai tare de casă".

A colaborat cu mulţi artişti de renume internaţional. Goran Bregovici a invitat-o să înregistreze piesa Ausencia, pentru coloana sonora a filmului Underground regizat de faimosul Emir Kusturica (care a concertat la Bucureşti la sfârşitul anului 2008 alături de The Non Smoking Orchestra într-un eveniment organizat de Events). Cesaria a mai înregistrat alături de Grupo Compay Segundo (grup care a concertat în această vară în România, tot la invitaţia Events). De asemenea, a colaborat cu legendarul Oum Kalsoum şi cu senzaţia muzicii soul Erykah Badu.

Biletele se pot cumpăra la preţul de 85 RON, 115 RON, 160 RON sau 230 RON, în funcţie de categorie, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, precum şi la casa de bilete a Sălii Palatului, în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din ţară şi în punctele de vânzare Eventim din magazinele Germanos, Cărtureşti şi Vodafone din toată ţara.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus