octombrie 2009
Concert Cesaria Evora 2009
Cesaria Evora a cântat pe 1 octombrie 2009 pentru 4000 de români la Sala Palatului din Bucureşti, un spectacol organizat de Events, desfăşurat cu casa închisă. Una dintre cele mai mari artiste ale ultimului deceniu, Diva Desculţă a susţinut un concert de peste o oră şi jumătate, cu piesele care au făcut-o faimoasă. De la Bucureşti, regina mornei pleacă în capitala Bulgariei, unde va susţine un concert la Palatul Naţional al Culturii.

O aristocrată a cântăreţilor de bar, povestind pe note despre viaţa ei dură pe nişte insule uitate de Dumnezeu. Îmbrăcată în negru, desculţă ca întotdeauna, fără să vorbească prea mult cu spectatorii, dar cu nelipsitele-i ţigări (pe scenă, ca şi dincolo de ea), Cesaria a cântat morne şi coladere. Alături de opt instrumentişti, a cântat despre dragoste, despre doruri, despre tristeţe, despre mare, despre carnavalul din Sao Vicente...

La 68 de ani, a stat în picioare vreme de 90 de minute, riguroasă, sigură pe muzica ei. Singura pauză pe care şi-a îngăduit-o a fost vreme de o ţigară, pentru care a cerut permisiunea publicului. După alte câteva morne, Cesaria s-a retras de pe scenă, cu un simplu şi umil Obligado. În aplauzele înflăcărate ale publicului, a revenit pentru un bis cu celebrele Besame Mucho, şi apoi Sangue de Beirona, care a ridicat publicul în picioare. Prea târziu, însă, era ultima piesă...

În culise, Evora ne-a spus că i-ar plăcea foarte mult să revină în România.

Set list complet: Nutridinha / Vaquinha Mansa / Cize / Travessa de Peixeira / Mar de Canal / Cinturao Tem Mel / Petit Pays / Sakyo Dayo / Nova Sintra / Sodade / Angola / Morte dum Tchuque / Oriundina / Rogamar / Terezinha / Fala pa Fala / Pic Nique Na Salamansa / Carnaval de Sao Vicente // Besame Mucho / Sangue de Beirona.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus