septembrie 2009
Concert Cesaria Evora 2009
Cum poţi să scrii despre motivul pentru care vrei să o vezi pe Cesaria? Cum poţi să explici tot ce simţi când o asculţi? Cum ai putea găsi cuvintele potrivite pentru nişte stări... Sunt doar nişte cuvinte, mereu aceleaşi pentru nişte trăiri mereu altele.

Cum poţi să descrii emoţia...

Cesaria te învăluie şi te copleşeşte. Pentru că atunci când o asculţi trăieşti într-o altă dimensiune. A ta şi a gândurilor tale.

Îmi place Cesaria pentru felul în care mă simt când o ascult. Cred că este una dintre puţinii cântăreţi care potenţează şi bucurie şi tristeţe. Îmi place cum iubesc pe muzica ei şi îmi place cum sufăr pe muzica ei. Îmi place cum îmi zboară gândurile când ascult Cesaria.

Îmi place pentru lumea în care deschid ochii pe muzica ei. Îmi place emoţia simplă din spatele muzicii ei.

Cesaria e emoţie pură şi atât. Fără zorzoane, fără artificii. Atât de simplă. Atât de generoasă. Cesaria dăruieşte atât de mult şi cere atât de puţin în schimb.

Nu ştiu exact de ce o aştept. Dar vreau să fiu lângă ea. Vreau să mă conving că există, că nu e vreo nălucire de a mea, născocită din dorinţa de a mă bucura.

Cumva sper că, dacă voi fi în aceeaşi sală cu ea, voi simţi înzecit energia din cântecele ei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus