Tema ediţiei: Mentori şi ucenici
Sunt relaţii începute demult, pe băncile şcolii, sau prietenii născute de-a lungul unei lungi colaborări. Pe unii îi leagă inspiraţia, pe alţii proiectele de lucru. Diferenţele de vârstă nu sunt un impediment, dimpotrivă. Iar divergenţele de opinie dau relaţiei lor savoare. Căci între mentor şi discipol e un schimb perpetuu de viziuni, de sfaturi, de idei.
"Îmi place să cred că metafora mlădiţei este cea care cuprinde cel mai bine această apropiere. Îmi place să cred că mentorii sunt trunchiuri din care creştem, dar şi că seva mlădiţei (energia şi entuziasmul ucenicului) hrăneşte, la rându-i, acest trunchi." (Stela Nadoleanu, Redactor-şef)
Cover Story
Directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile şi Tudor Lucaciu, acum 20 de ani profesor şi student, sunt în prezent prieteni de familie şi parteneri de discuţie. Sanda Manu şi Oana Pellea, o mare profesoară şi studenta ei, după 26 de ani de la terminarea facultăţii, povestesc despre şcoala care nu se termină cu o diplomă, ci cu o mare dragoste şi respect. Alexandru Andrieş şi Aurel Mitran sau artistul şi impresarul - o situaţie în care rolurile de mentor şi ucenic se confundă de 33 de ani. Pe Nora Iuga şi Adela Greceanu le despart 50 de ani, dar le apropie poezia, deschiderea spre experimentul literar, dorinţa de a se bucura şi afinităţile structurale. Artiştii Matei Bejenaru şi Vlad Morariu - într-un experiment de contestare sau verificare a relaţiei mentor-ucenic.
Din sumar:
În noiembrie, stăm de vorbă cu Macy Gray înaintea concertului de la Bucureşti, facem zoom in pe festivalurile de film din Capitală - BIEFF, KINOdiseea, Festivalul Filmului Polonez, zapăm printre canalele TV împreună cu Victor Rebengiuc şi Crina Semciuc până la HBO. Plecăm în viteză, cu motocicletă, spre Mongolia lui Mihai Barbu şi apoi mergem la pas prin Bucureştiul lui René Kubášek. Ne confruntăm cu mitul naţional la MNAR, încercăm bucuriile şi chinurile dragostei la SoNoRo. Love Unlimited sau ne topim după ciocolata de la Leonidas.
Sumar Mentori şi ucenici
(noiembrie 2012)
(noiembrie 2012)
Be genius
Eveniment. Macy Gray. Interviu cu artista americană înaintea concertului de la Bucureşti.
Festivaluri. BIEFF, KINOdiseea, Festivalul Filmului Polonez. Zoom in - recomandări din programul festivalurilor de film din această lună.
TV. Drama în detaliu. Victor Rebengiuc şi Crina Semciuc vorbesc despre În derivă, sezonul 2.
Profil. Mihai Barbu. Foto-reportaj, motociclism, Mongolia.
Expat corner. René Kubášek, Directorul Centrului Ceh, într-o idilă perpetuă cu Bucureştiul.
Cover Story. Mentori şi ucenici. În această relaţie diferenţele de vârstă nu sunt un impediment, dimpotrivă. O astfel de relaţie impune un schimb perpetuu de viziuni, de sfaturi, de idei.
Dosar. Aristoteles workshop, de la proiect la proiecţie.
Invitatul lunii. Sorin Preda. Dreptate pentru Sfântul Nicolae.
BeWhere! to go
Evenimentul lunii (clasică). SoNoRo. Love Unlimited. O ediţie despre bucuriile şi chinurile dragostei.
Evenimentul lunii (artă). Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti, la MNAR.
Oraş. Locuri noi. Aware, o casă cu şi pentru arte. Proiect. O poveste cu oale şi ulcele. Kids' corner. Balul tărtăcuţelor.
Muzică clasică. Interviu cu Mircea Penescu, concertmaestrul Orchestrei Medicilor.
Muzică. Alexandru Andrieş & Aurel Mitran: "Nu suntem orgolioşi", interviu la dublu. Best of noiembrie: Hiromi: The Trio Project, Top Concerts: John Mayall, Jan Akkerman, Seal.
Film. După 20 de ani... Fotogramele unei prietenii: Vivi Drăgan Vasile şi Tudor Lucaciu. Cronici: 007: Coordonata Skyfall, O lună în Thailanda, După dealuri.
Teatru. Sanda Manu şi Oana Pellea, despre şcoală ca... privilegiu. Cronici: Despre viaţă, cu patetism, O poveste japoneză, Un stil de viaţă criminal.
Carte. Nora Iuga şi Adela Greceanu "Împreună ne simţeam geniale". Recenzii: În cafeneaua tinereţii pierdute, Scrisorar, Sandu Florea - o monografie, Între uitare şi memorie.
Artă. Matei Bejenaru şi Vlad Morariu: "Maestru şi ucenic. Asta ţine de un alt timp istoric". Expo: Loc pentru foto, Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti în anii 1950-1990.
BeWhere! the taste is
Localuri. Drumul viilor, pe la podgoriile din Prahova. Cronici: Biutiful, Picollo Mondo, Four Seasons, The Kitchen, Ludic, Nou9. Delicii de la noul Leonidas de pe Magheru.
BeWhere! to shop
Shopping. Târgurile lunii: Jewelry Design Fair, Autor 8 şi Unveiled. Design: Shabby Chic. Fashion: Made to measure, Ştefan Burdea.
Eveniment: Mentori şi modele la Zilele Biz.
Health: Corp de balerină, cursuri la Balet Studio Giuliana. Hot spot: Aerocrio-terapie.
Travel: Portugalia. Jurnal de călătorie.
Revista BeWhere! se distribuie în Bucureşti şi în ţară prin reţelele InMedio şi Relay, Hiparion, precum şi în librăriile Anthony Frost, Eminescu, Dalles şi grupurile Cărtureşti, Diverta, Humanitas şi Librarium la preţul de 8 lei.
Abonamente pe www.bewhere.ro sau prin Zirkon Media, Manpres şi HDS Inmedio la preţul de 35 lei/6 luni; 70 lei/12 luni.