septembrie 2020
Zilele Teatrului unteatru, 2020
Primul teatru din România care a transmis reprezentaţii live din sala de spectacol anunţă lansarea unei platforme online de VoD (Video On Demand) care va facilita accesul publicului din toată ţara la producţiile teatrale din portofoliul propriu. unteatru cinematic este o soluţie de streaming dezvoltată de echipa Homemade Advertising, din dorinţa de susţine continuitatea proiectului independent grav afectat de măsurile de distanţare impuse în contextul pandemic. Implicarea pro bono a agenţiei de publicitate în dezvoltarea unei formule reale de sprijin pentru sectorul independent vine ca o confirmare a lanţului de solidaritate generat de situaţia de criză în sectorul privat.

Noua platformă va oferi spectatorilor din întreaga ţară posibilitatea de a achiziţiona bilet la unul sau mai multe spectacole în sistem pay per view, dar şi opţiunea de a urmări oricând producţiile online, în baza unui abonament lunar. Primele spectacole disponibile pe unteatru cinematic vor fi cele difuzate în cadrul festivalului Zilele unteatru online, 2020. Pentru a urmări transmisiunile din perioada 4-13 septembrie 2020, spectatorii sunt invitaţi să îşi creeze un cont de abonat pe cinematic.unteatru.ro, unde vor beneficia de 15 zile de gratuitate. Preţul abonamentului lunar este de 9 euro, iar în baza acestuia, iubitorii de teatru vor avea acces nelimitat atât la premierele unteatru, cât la producţiile din arhivă. Spectatorii care îşi doresc să urmărească doar transmisiunile din programul festivalului, vor putea întrerupe sau suspenda abonamentul oricând, fără costuri suplimentare.


"unteatru cinematic este prima platformă video-on-demand dezvoltată pentru un teatru din România şi ne bucurăm că am sprijinit unteatru în această iniţiativă. Ne dorim ca odată cu această platformă, spectacolele unteatru să atragă spectatori noi şi să crească vizibilitatea unei noi generaţii de artişti valoroşi din domeniul teatral, pe care nu am avut ocazia să îi vedem încă pe ecrane. Ne-am implicat în acest proiect cu toată încrederea faţă de calitatea producţiilor unteatru şi am simţit că acest spaţiu independent merită tot efortul.", subliniază Alexandru Bohariuc, Co-Founder Homemade Advertising.

Într-o primă etapă a proiectului, unteatru cinematic invită spectatorii să urmărească din confortul şi siguranţa propriei case o selecţie amplă de spectacole produse de teatrul independent din Bucureşti. Lunar, noi reprezentaţii vor fi adăugate pe platformă, iar organizatorii pregătesc în acest moment noi formate care urmează să fie lansate exclusiv prin intermediul acesteia.

"2020 reprezintă o adevărată provocare pentru întreaga lume a teatrului, iar sectorul artistic independent este cel mai afectat de contextul actual. Propunerea partenerilor de la Homemade Advertising, de a ne ajuta cu implementarea oricărui proiect digital care ne-ar putea ajuta să supravieţuim în această perioadă, a venit într-un moment de răscruce. Au înţeles perfect nevoile noastre şi ai venit cu cele mai bune soluţii tehnice. Generozitatea lor şi ideile generate în timpul discuţiilor noastre pe Zoom se concretizează astăzi într-o platformă care sperăm că va aduce spectacolele unteatru în cât mai multe case. E o premieră în lumea teatrului şi o onoare pentru noi să deschidem această uşă. Povestea continuă şi suntem recunoscători pentru asta.", spun regizorii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii unteatru.

Zilele unteatru online, o variantă a festivalului aniversar unteatru dedicată spectatorilor din întreaga ţară, va avea loc în perioada 4-13 septembrie 2020, pe platforma de streaming unteatru cinematic. Timp de 10 zile, cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul teatrului independent, dar şi o serie de reprezentaţii în premieră, vor fi transmise online, parte dintre ele live, şi vor putea fi urmărite cu acces gratuit. Programul complet al festivalului este disponibil aici.

Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producţii de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureştean, ci şi de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artişti s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spaţiu construit din dorinţa de a oferi un mediu al libertăţii totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelenţă UNITER - cea mai importantă recunoaştere oferită unei instituţii artistice de către profesioniştii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susţinut exclusiv din şi prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru.

Homemade Advertising este o agenţie de publicitate românească, lansată în anul 2018. Agenţia oferă servicii de comunicare digitală complete: de la strategie, social media şi până la implementare de platforme web-based. În anul 2019, agenţia si-a extins domeniul de activitate prin crearea unui departament de PR&Events.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus