decembrie 2014
Spectacole UNATC
După jurizarea celor 68 de înscrieri primite, concursul pentru tineri actori Audiţie Naţională 2014, organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, cu sprijinul ARCUB, a ajuns la etapa finală. Aceasta se va desfăşura în perioada 3-4 decembrie 2014, la sala Ileana Berlogea.

Finaliştii Audiţiei Naţionale, 2014, sunt:

 Ana Maria Bercu - cîştigătoare
 Bogdan Bran
 Flavius Călin
 Ruxandra Coman
 Laurenţiu Drăgan
 Cătălin Filip
 Maria Teodora Filip
 Andrada Fuscaş
 Flavia Giurgiu  - cîştigătoare
 Ruxandra Grecu
 Ana-Maria Ivan  - cîştigătoare
 Cristina Juncu  - cîştigătoare
 George Lepădatu
 Ada Lupu
 Dana Marineci
 Andrei Merchea
 Livia Ana Murgoci
 Ana Nicolae
 Mihai Niţu - cîştigător
 Mădălina Oprescu
 Maria Panaite
 Alina Petrică - cîştigătoare
 Bianca Pintea
 Andrei Radu - cîştigător
 Liviu Romanescu - cîştigător
 Paula Rotar
 Alina Rotaru - cîştigătoare
 Elena Rusu
 Ruxandra Ştefan
 Andreea Şovan
 Ionuţ Toader
 Vlad Udrescu - cîştigător
 Alexandru Voicu

Cei 33 de finalişti din toată ţara vor prezenta, în faţa publicului şi a juriului, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere. Din comisia finală de selecţie fac parte: regizorul Alexandru Darie - Director al Teatrului Bulandra, actorul George Ivaşcu - Director al Teatrului Metropolis, actorul George Mihăiţă - Director al Teatrului de Comedie, actriţa Diana Lupescu - reprezentant al Teatrului Nottara, actriţa Mihaela Păun - Director ARCUB, regizorul Adrian Sîrbu, regizorul Cătălin Peter Netzer, regizorul Radu Jude, regizorul Alexandru Mavrodineanu, actorul Paul Chiribuţă - Decan al Facultăţii de Teatru.

 PROGRAMUL AUDIŢIEI NAŢIONALE

Prima zi, 3 decembrie 2014
 14:00 - Deschiderea oficială a etapei finale Audiţie Naţională 2014
 14:15-16:45 - Vizionări
 16:45-17:30 - Pauză
 17:30-20:45 - Vizionări

A doua zi, 4 decembrie 2014
 17:00-19:30 - Vizionări
 19:30-20:30 - Deliberare juriu
 20:30 - Festivitatea de premiere
 
Prima etapă a competiţiei Audiţie Naţională 2014 s-a desfăşurat în perioada 17-22 noiembrie şi a constat în selecţia înregistrărilor trimise de cei 68 de tineri înscrişi din toată ţara. Juriul de selecţie a fost alcătuit din profesorii: Radu Gabriel, Florin Grigoraş, Mircea Rusu, Anca Ioniţă şi Laura Baron.

Concursul Audiţie Naţională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenţi din ultimul an de studiu sau absolvenţi ai Facultăţilor de Teatru din toată ţara, de stat sau private. Nu există condiţii restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc. Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru şi film, de cunoaştere a colegilor de generaţie şi de explorare a unor metode şi tehnici de lucru pe care tinerii au şansa să le împărtăşească.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacole din stagiunea 2014-2015 şi în roluri acordate de regizorii de film.
 
Audiţia Naţională este organizată de către UNATC I.L. Caragiale, în parteneriat cu ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara şi beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituţii le pot pune la dispoziţie. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus